Nog 100 dagen tot de LM-Classics

Precies over 100 dagen, op zaterdag 4 mei starten de LM-Classics 2019. Tijdens de negende editie staan er liefst tien prachtorganisaties voor wielertoeristen en mountainbikers op de agenda, waaronder liefst drie nieuwkomers. Het aftellen kan beginnen!

We starten opnieuw op de Burchtweide in Herzele met de Willems Veranda’s Classic die je laat kennismaken met pittige parcours door de Vlaamse Ardennen, het achterland van de Denderstreek en de omgeving van Geraardsbergen. Op zaterdag 4 mei om 9u30 wordt er de officiële start gegeven van de LM-Classics 2019 en kan je zelf meefietsen met de LM-eregasten en bekende genodigden.

Twee weken later, op zaterdag 18 mei, staat in Ophasselt de al even traditionele Altebra Muur Classic op het programma. Op zaterdag 15 juni zijn we opnieuw te gast in Zomergem voor Les Collines. Een week later zijn we na enkele jaren onderbreking weer in Vossem voor de Pro Cyclo Classic. Een speciale feesteditie wordt dat op zaterdag 22 juni naar aanleiding van 105 jaar Café De Congo!

De organisatoren van de Belgian Cycling Happening in 2018 zijn op zaterdag 13 juli ook van de partij met hun Ledeganck Fietstochten en een zomers parcours langs de Zeeuws-Vlaamse Kust. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus is iedereen opnieuw op de afspraak in Ichtegem voor de Jurgen Vandewalle Bioracer Classic en op zondag 11 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de kalender.

West-Vlaanderens Mooiste onthult haar leukste fietsgeheimen van donderdag 22 tot zondag 25 augustus in en om Roeselare. Op zaterdag 31 augustus zijn we weer in het noorden van Oost-Vlaanderen voor de Vriendschapstocht in Ertvelde. Afsluiten doen we dit jaar met de nieuwe Limburg Fietsvierdaagse van donderdag 5 tot zondag 8 september in Lanaken.

Deze negende editie wordt ongetwijfeld opnieuw een topjaar voor deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen. Niet het minst door de inzet van de tien plaatselijke organisatoren en door de steun van heel wat commerciële partners.
Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens vijf keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt gratis een onderdeel van het LM-wielertenue. Je kan kiezen uit een koerstrui, koersbroek, windhesje of (winter)sokken + handschoenen, alle in de befaamde Bioracer-kwaliteit.

Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (fietshelmen), Crelan en Grinta! Ook dit jaar is de algemene inschrijvingsprijs slechts 5 euro op alle LM-Classics (+ 2 euro voor niet-vergunninghouders), gratis consumptie inbegrepen!

Kijk hier ook voor de volledige kalender en alle details over afstanden, starturen enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s