Partners van LM-Classics op Vélofollies

Ook dit jaar zijn heel wat partners van de LM-Classics aanwezig op de fietsbeurs Vélofollies die dit weekeinde in Kortrijk wordt gehouden.

Op de stand van Ridley Bikes kan je natuurlijk de fietscollecties voor 2018 van dichtbij bewonderen en het verschil leren tussen een Noah, Fenix en een Helium. Wie een fiets koopt, kan hem gratis customizen en een eigen design uit 60 kleuren kiezen. Er zijn ook ontmoetingen met Klaas Vantornout en Dieter Vanthourenhout, Puck Moonen, de ploeg WB-Veranclassic-Aqua Protect, Jasper De Buyst en Lawrence Naesen, alle renners op Ridley-fietsen.

Bij Kortweg Cycling Travel kan je een fietsvakantie in Spanje of Mallorca boeken of je inschrijven voor de eerste Gran Fondo Costa Almeria. Op de stand van Cycling Vlaanderen kan je niet alleen lid worden maar ook een fietsvakantie met Kortweg winnen door deel te nemen aan een sprint-, tempo- of klimtest. Bij Fiets Wijs! kom je alles te weten over verstandig, duurzaam en veilig fietsen.

Op de stand van Bioracer Speedwear  maak je kennis met de nieuwste trends in hippe en technologisch vooruitstrevende fietskleding. Bij Lazer kan je de nieuwste fietshelmen en sportbrillen passen. En bij Grinta! kan je een wielset winnen als je je abonneert, Koning(in) van de Muur worden op de rollenwedstrijd of luisteren naar gasten uit de wielerwereld in de praatarena. Zo is vrijdagmiddag om 14 uur voorzitter Tom Van Damme van Belgian Cycling te gast bij uitgever Frederik Backelandt.

Volledig programma en alle info op www.vélofollies.be.

Negen LM-Classics in 2018

Dit jaar staan er liefst negen ritten op het programma van de LM-Classics, die hiermee aan haar achtste editie toe is. Een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers. Ook in 2018 kan LM daarvoor rekenen op de medewerking van Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van negen plaatselijke organisatoren. Nieuw is de uniforme lage deelnemingsprijs van 5 euro op alle LM-Classics.

De start van de LM-Classics 2018 wordt opnieuw gegeven in Herzele met de Willems Veranda’s Classic op zaterdag 5 en zondag 6 mei. De organiserende Wijngaardvrienden zorgen dit jaar voor een vernieuwd parcours!

Twee weken later, op zaterdag 19 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 16 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Les Collines.

In Heusden-Zolder start  het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 28 juli met de Classic Marc Wauters. Een week later, op zaterdag 4 en zondag 5 augustus is er de Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem. Op zondag 12 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus.

Ook september heeft nog twee ritten in petto. Zaterdag 1 september is er de Vriendschapstocht in Ertvelde. Zaterdag 22 en zondag 23 september kan iedereen die nog een spaarpunt wil verzamelen terecht op de bonusrit tijdens de Belgian Cycling Happening in Eeklo.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens vier keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt gratis een onderdeel van de LM-wielertenue. Nieuw is dat je dit jaar kan sparen voor het professionele mouwloze windhesje. Maar natuurlijk kan je ook een wielertrui, wielerbroek, of sokken + handschoenen kiezen.

Alle laureaten (minstens vier deelnames ) komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn een prachtige Ridley Noah SL koersfiets, twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel in Spanje en VIP-tickets voor het BK Veldrijden, evenals een gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert, geschonken door Crelan.  Andere prijzen fietshelmen en sportbrillen van Lazer, nog meer veldrittickets en jaarabonnementen op Grinta!

Bekijk het volledige programma 2018

Prijzen LM-Classics 2017 uitgereikt

IMG_9528In het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent werden de hoofdprijzen uitgereikt van de LM-Classics 2017. Eddy De Buf won een Ridley-koersfiets maar liet die wegens verblijf in het buitenland ophalen door Marc Regters. Die ontving de Fenix C30 uit handen van event-manager Filip Heylesonne van Ridley Bikes.  Carmen Nuyts (vertegenwoordigd door Eric Trio) en Germaine Vanoothegem wonnen een fietsvakantie in Mojacar geschonken door Jan Almeye en Yannic Demeyer van Kortweg Cycling Travel. Hannelore Wiels, die wegens examens haar vader Jan afvaardigde, en Ronny Pede wonnen elke 2 VIP-tickets voor het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Koksijde. Die kregen ze uit handen van Luc Versele, voorzitter van de raad van bestuur van Crelan.

Met meer dan 24.000 deelnemers en 350 laureaten die minstens drie keer deelnamen en hun controleformulier terugstuurden, waren de 7de LM-Classics opnieuw een groot succes. 45 van deze laureaten winnen ook nog extra-prijzen geschonken door Ridley, Kortweg Cycling Travel, Crelan, Lazer Helmets en Grinta! Luc Soens van LM-Classics dankte op de prijsuitreiking ook Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen voor de steun, alle sponsors, organisatoren en hun vrijwilligers, en ook de deelnemers en laureaten die zorgen voor de steeds grotere uitstraling van dit fietscircuit. Kris Sommerijns van Belgian Cycling benadrukte dat LM als gezondheidsorganisatie met de LM-Classics een perfect verlengstuk heeft aan haar partnership met de Belgische wielerbond.

Ook in 2018 is LM-Classics van de partij, met 9 uitdagende ritten en dezelfde partners. Grote troef blijft de lage deelnameprijs (5 euro voor vergunninghouders) voor een kwalitatieve en aangename wielerrit volgens ieders mogelijkheden. De LM-Classics 2018 starten op zaterdag 5 mei in Herzele. De komende weken maken we het volledige programma bekend.

Klik op een foto om de diavoorstelling te bekijken!

Winnaars van de extra-prijzen bekend

Onder de meer dan 350 laureaten van de LM-Classics 2017 (minstens 3 deelnames) werden ook nu heel wat extra-prijzen verloot. Eddy De Buf uit Gent  wint een Ridley-koersfiets Fenix C30. Carmen Nuyts uit Eernegem en Germain Vanooteghem uit Zwalm winnen een 8-daagse fietsstage in Mojacar (Spanje) met Kortweg Cycling Travel. Hannelore Wiels uit Merelbeke en Ronny Pede uit Erembodegem winnen elk twee VIP-tickets voor het Belgisch kampioenschap veldrijden in Koksijde. Deze hoofdprijswinnaars ontvangen hun prijs op een meeting met de organisatoren van de LM-Classics in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Hieronder vindt u het volledige overzicht van alle extra-prijswinnaars met dank aan onze partners Ridley, Kortweg Cycling Travel, Lazer, Crelan, en Grinta!  De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Binnenkort maken we het programma voor de LM-Classics 2018 bekend. Hou deze website in de gaten!

Wint een Ridley-koersfiets Fenix C30
Eddy De Buf, Abdisstraat 8, 9000 Gent

Winnen een wielerstage in het zuiden van Spanje met Kortweg Cycling Travel
Carmen Nuyts, Stationsstraat 78, 8480 Eernegem
Germain Vanooteghem, Gaverbosdreef 45, 9630 Zwalm

Winnen 2 VIP-tickets voor het BK Veldrijden in Koksijde
Hannelore Wiels, Gaversesteenweg 444, 9820 Merelbeke
Ronny Pede, Brusselbaan 201, Erembodegem

Winnen een fietshelm Lazer Blade White Blue
Joerie Laureys uit Ekeren
Bart Segers uit Overijse
Luc Veestraeten uit Gruitrode
Johan Constant uit Ichtegem
Christine Spanoghe uit Wondelgem
Albert-Marc Laloyaux uit Zelzate
Willy Tierens uit Destelbergen
Pierre Vandevelde uit Lokeren

Winnen een fietsbril Lazer Solid State
Etienne Van Goethem uit Stekene
Michel Soetens uit Ophasselt
Christiaan Claeys uit Oudenaarde
Raphaël Van den Berghe uit Gavere
Roland Roels uit Eeklo
Darline Blondia uit Lovendegem
Alfred Bruynoghe uit Koksijde
Willy Van Craenenbroeck uit Halle

Winnen 2 tickets voor het BK Veldrijden in Koksijde, geschonken door Crelan
Godelieve Renders uit Roosdaal
Jean Keulemans uit Mechelen
Tony Vogels uit Zonhoven
Johan Hoirelbeke uit Roeselare
Myriam De Raedt uit Zwijnaarde
Freddy Borgie uit Zelzate
Georges Bracke uit Wachtebeke
Karel Raes uit Lierde
Beatrise Wij uit Heverlee
Claudine Verstraeten uit Gent

Winnen een jaarabonnement op het fietsmagazine Grinta!
Johan Minner uit Leerbeek
Chris De Neve uit Oostkamp
Staf Bracke uit Wachtebeke
Daniël Molin uit Erpe-Mere
Bart Van Beversluys uit Astene 

Winnen 2 drinkbussen van Crelan – Willems Veranda’s Professional Cycling Team
Carine Criel uit Evergem
Noël Demeyer uit Waterland-Oudeman
Lars De Noël uit Adegem
Nico Debeuf uit Lichtervelde
Annita Van Beneden uit Borsbeke
Andy Vossaert uit Beernem
Marc Mallezie uit Eeklo
Freddy Temmerman uit Lovendegem
Sonny Vandegeuchte uit Zomergem
Els Vercauteren uit Temse

Nog slechts enkele plaatsen vrij op LM-fietsvakantie

De LM-fietsvakantie van zondag 6 tot en met zondag 13 mei 2018 met Kortweg Cycling Travel in het Spaanse Mojacar is zo goed als volgeboekt. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor snelle beslissers.

De fietsvakantie (8 dagen, 7 nachten) in het vertrouwde hotel Marina Playa 4* op 50 meter van de zee, is al jaren een topper. Dit keer vindt die plaats tijdens de week van Hemelvaart, zodat veel deelnemers slechts enkele dagen vakantie moeten nemen.

Tijdens deze fietsweek kan je trainen als een wielerprof. Er is fietsbegeleiding in drie groepen, elk met eigen volgwagen met technische assistentie en bevoorrading voor en tijdens de ritten. Uw eigen koersfiets gaat met een professioneel fietstransport over de weg naar Spanje en staat in een afgesloten fietsenstalling in de ondergrondse hotelparking. Er is gratis gebruik van technisch/poetsmateriaal, een gratis dagelijkse wasdienst voor uw wielerkleding, gratis gebruik van fitness, sauna, stoombad en jacuzzi, gratis wifi, mogelijkheid tot massage, enz.

Het hotel is in volpension. De maaltijden zijn in buffetvorm met enorme keuze en water en huiswijn inbegrepen. Ruime kamers met grote bedden, zwembaden en grote tuin. Grote bar en aparte Irish pub met TV Vlaanderen. Iedere deelnemer krijgt een welkomstdrink, een goodiebag en een leuke verrassing. LM-leden krijgen extra een volledig LM-wielertenue.

Deelnemingsprijs aan deze LM-fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel is 855 euro. Toeslag voor single kamer 125 euro. Niet-fietser betaalt 100 euro minder. De vluchten gebeuren vanuit Zaventem naar Algeria met Thomas Cook Airlines, aansluitend is er een bustransfer van slechts 50 minuten naar het hotel.

Inschrijven enkel via Kortweg.be, waar u natuurlijk ook kan boeken voor andere periodes.

Zaterdag laatste LM-Classic in Ertvelde

Met de Vriendschapstocht bij TC Houtland Ertvelde sluiten we zaterdag 2 september de LM-Classics 2017 af. Ook hier kan je weer kiezen tussen cyclo (38, 60, 105 of 135 km) of mountainbike (25, 38 of 50 km). Er is ook een kids-tour van 20 km.

De 105 en 135 km gaan over een nieuw parcours. De vtt gaat opnieuw gedurende 3 km over de unieke Zonneberg in Rieme: het grootste park voor zonne-energie in de Benelux. Alle vtt-afstanden én de 38 km cyclo hebben een bevoorrading in brouwerij Augustijn. Er is ook voor iedereen een gratis Augustijn of frisdrank bij aankomst in ruil van het LM-polsbandje en een extra-attentie voor alle vrouwelijke deelnemers.

Start en aankomst in de Sporthal Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 in Ertvelde. Hier vind je meer informatie en kan je de parcours downloaden.

Het voorbije weekeinde namen meer dan 10.000 fietsers deel aan West-Vlaanderens Mooiste, waarvan meer dan 3.000 aan de LM-Classic op zaterdag. Geert Messiaen, secretaris-generaal van de Landsbond van de Liberale Mutualiteit, gaf de groepsstart. Bekijk hieronder enkele foto’s of surf naar de website van West-Vlaanderens Mooiste.

Dit weekeinde LM-Classic in Roeselare

Van donderdag 24 tot zondag 27 augustus kan je meerijden in West-Vlaanderens Mooiste met start en aankomst in Roeselare. De echte LM-Classic is op zaterdag, met prachtige tochten naar ieders keuze in de richting van het Heuvelland. Maar ook wie op een andere dag deelneemt, kan zijn stempel voor de LM-Classics verdienen. Let op: je kan op vier dagen wel maar één stempel ontvangen.

West-Vlaanderens Mooiste is zowat de grootste fietshappening van het land met 10.000 fietsers. Er zijn in en om Expo Roeselare ook infostands en animatie voor groot en klein. Maar natuurlijk komen vooral de wielertoeristen zelf aan hun trekken, telkens langs een ander parcours.

Donderdag kan je 75 of 100 km fietsen richting de IJzerbroeken. Vrijdag gaat het langs de Leie en vlakke Oost-Vlaamse landschappen. De LM-Classic op zaterdag telt tochten van 25, 50, 75, 100 en 125 km. Op de langere afstanden fiets je langs de plaatsen van WOI en naar de hellingen van het Heuvelland. Op zaterdag kan je na de aankomst bovendien genieten van een gratis massage aangeboden door Naqui. Zondag gaat het richting kust langs Middelkerke en Nieuwpoort.

Zaterdag en zondag staan ook mountainbikeritten tussen 30 en 90 km op het programma. Zaterdag richting Houthulst, Westrozebeke, Staden en Hooglede en zondag in de buurt van Ledegem, Gullegem en Moorsele. Op zaterdag is er ook een Flanders Kids Tour voor kinderen tussen 6 en 15 jaar die ook hun behendigheid kunnen testen bij de Vlaamse Wielerschool.

Alle info over afstanden, starturen, animatie en downloadbare parcours met start en aankomst aan Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 400 op www.westvlaanderensmooiste.be.

Groot succes in Ichtegem, op naar Grobbendonk!

Met de helft meer deelnemers dan vorig jaar heeft de Jurgen Vandewalle Bioracer Classic in Ichtegem van vorig weekeinde zijn nieuwe plaats op de LM-Classicskalender dubbel en dik verdiend. Zowel de cyclotoeristen als de mtb’ers kwamen ruimschoots aan hun trekken in de winderige maar rustige en verrassende Westhoek. Sommigen moesten even schuilen voor een buitje, de meesten hielden het echter droog en konden nadien in de volle zon nagenieten van de rit.

Ook volgend weekeinde is er een LM-Classic. In Grobbendonk, in de stille maar mooie en fietsvriendelijke Kempen, staat het Militair Kamp Label van WTC Nete en AA op het programma op zondag 13 augustus. Ook hier zowel kansen voor cyclo (115, 95 en 65 km) als mbt (60, 45 en 30 km) en een Flanders Kids Tour met start om 9u30. Afspraak aan cc De Volle Vaart, Vaartkom 6 in Grobbendonk.

Grobbendonk is ook de ultieme kans om nog te starten met het getrouwheidsprogramma van de LM-Classics (3 deelnames is gratis onderdeel van de LM-wieleroutfit en kans op mooie extra-prijzen). Later volgen nog West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare en de Vriendschapstocht in Ervelde.