Rwandese junioren doen het goed

De Rwandese junioren die met de steun van o.a. LM de hele maand juli in België koersen, doen het goed. In Desselgem maakten ze kennis met een typisch Vlaams bochtenrijk parcours en werd Jean-Claude 32ste op 86 deelnemers. Woensdag stonden de Virunga-boys als Rwanda Team aan de start van de internationale Uci-interclub Menen-Kemmel-Menen (met zeven hellingen waaronder dubbele beklimming van de kasseien van de Kemmelberg). Nationaal kampioen Jean-Eric en zijn ploegmakkers waren in hun sas op het uitdagende parcours tussen 148 deelnemers uit 10 landen. Het vele klimwerk paste hen als gegoten. Jean-Eric eindigde 50ste in het eerste peloton op nauwelijks 14 seconden van de Nederlandse winnaar. Ook Yves (74) en Jean-Claude (87) wisten zich te plaatsen. De komende dagen staan wedstrijden in Dentergem (zaterdag), Zottegem-Strijpen (zondag, maandag) en Opwijk (woensdag) op het programma.

Media:

Klik op een foto om de diavoorstelling te bekijken.

LM steunt Rwandese junioren

De hele maand juli komen Rwandese jonge wielrenners in ons land ervaring opdoen. Zes junioren van Skol Fly Cycling en de Rwandese selectie hebben Eeklo als uitvalsbasis voor hun eerste buitenlandse trip. Onder hen de kersverse Rwandese kampioen Jean Eric Habimana.

De jonge renners zijn 17-18 jaar oud, zaten nog nooit in een vliegtuig en zetten nog geen stap buiten hun land. Donderdag landen ze in België en worden ze opgewacht door Ivan Wulffaert, ceo van Skol Afrika, die de jonge renners onder zijn vleugels heeft.

LM geeft logistieke steun aan dit mooie project. Het stelt twee wagens en twee begeleiders ter beschikking. Andere sponsors zijn Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen, stad Eeklo, Bioracer en Ridley. Ook u kan het team steunen door hen te komen aanmoedigen op hun wedstrijden. Bekijk hieronder het overzicht.

Fiets mee in het Grootste LM-peloton

Op zaterdag 22 september wordt in Eeklo de laatste LM-Classic van het seizoen verreden tijdens de Belgian Cycling Happening. Maar er is meer: die dag vormen we ook het Grootste LM-Peloton, en daarvoor kan u zich nu al gratis registreren.

Kom op 22 september dus in uw LM-outfit (minstens LM-wielertrui) naar Eeklo. U wordt ten laatste om 9 uur verwacht aan de inschrijving. Om 9u20 verzamelen we voor de groepsfoto en persmoment. Om 9u30 is er de groepsstart. Daarna kan iedereen een rit naar keuze en tegen eigen tempo afleggen. Er zijn afstanden voor iedereen: 25, 50, 80 en 120 km, vtt 15, 25 en 50 km. Voor alle deelnemers aan het Grootste LM-peloton is er een waardevolle goodiebag! En uiteraard een dag vol fietsplezier.

Geslaagde LM-Classic Les Collines

Afgelopen zaterdag werd in Zomergem de LM-Classic Les Collines gereden. Het werd een geslaagde editie! Proficiat aan SV Zomergem met de puike organisatie, het prachtig parcours en de 1.400 tevreden deelnemers, waaronder zoals steeds een uitgebreide LM-delegatie met enkele bekende gezichten. Volgende afspraak op 28 juli in Heusden-Zolder. Met dank aan de fotografen van dienst!

Klik op een foto om de diavoorstelling te starten. Meer foto’s vindt u op de website van SV Zomergem.

Zaterdag LM-Classic Les Collines in Zomergem

Zaterdag 16 juni staat met start en aankomst in Zomergem de derde LM-Classics 2018 op de agenda: Les Collines voor de cyclotochten en de Martinus Zomerveldtoertochten voor de mountainbikers.

Voor de cyclo’s zijn er afstanden van 150, 105, 65 en 35 km. De 150 km laat je na de aanloop vanuit het Meetjesland en na de eerste bevoorrading in Tiegem voorbij Nukerke kennismaken met de pittige hellingen in het Pays des Colllines. De 105 km zoekt enkele  kuitenbijters op in Waarmaarde, Kerkhove, Gijzelbrechtegem en Petegem. De 65 gaat tot in Kruishoutem. De familietocht van 35 km gaat naar Maldegem-Kleit. VTT’ers kunnen hun hart ophalen over 25, 45 of 65 km. Er is ook een kids-tocht van 17 km.

Zoals elke LM-Classic ben je verzekerd van mooie rustige parcours, goede bewegwijzering, uitstekende bevoorradingen, bewaakte fietsenparking, douches, gratis Ename of alternatief na de tocht en de uniforme deelnameprijs van 5 euro (7 voor niet-vergunninghouders).

De LM-getrouwen verzamelen en schrijven in vanaf 9 uur en nemen stipt om 9u30 de groepsfoto en groepsstart in aanwezigheid van fietsende BV’s. Daarna kan iedereen een afstand naar keuze en tegen eigen tempo afleggen. Vroeger of later vertrekken kan natuurlijk ook. Afspraak is het Sportcentrum, Den Boer 17 in Zomergem. Je kan makkelijk parkeren in de omliggende straten.

LM-Classic Ophasselt groot succes

Met meer dan 1.600 deelnemers was ook de tweede LM-Classic van het seizoen, vorige zaterdag in Ophasselt, een groot succes. De Altebra Muur Classic trok vooral meer mountainbikers, maar ook de cyclotoeristen waren in groten getale afgezakt voor de mooie tochten door de Denderstreek en Henegouwen. In de finale stonden de Muur, de Bosberg en de Congoberg op het programma. Op de Altebra-site was het zoals altijd achteraf feesten geblazen met de Helaasheid der Zingen.

Bekijk het verslag van Netwerk Geraardsbergen

Bekijk het fotoverslag hieronder. Klik op een foto om de diavoorstelling te starten.

Fietsen en feesten in Ophasselt

Met de Altebra Muur Classic staat zaterdag 19 mei de tweede LM-Classic van het seizoen op het programma.  Cyclotoeristen kunnen kiezen uit tochten van 25 tot 125 km. Organisator Unitas Steenhuize bouwt zijn langste parcours traditioneel rond de Muur, de Bosberg en de Congoberg. Maar ook onbekende hellingen over de taalgrens komen aan bod en de langste afstanden passeren traditiegetrouw langs het exclusieve kasteel van La Berlière in Houtaing. Nieuw is De Berg te Bever, een pas geasfalteerde steile veldweg in Sint-Antelinks.

Ook de mountainbikers komen hier aan hun trekken met pittige tochten tussen 25 en 80 km. Er is eveneens een Flanders Kids Tour met een behendigheidsparcours en een rit van 25 km op de weg.

Na de middag is het traditioneel uitbundig feest op de Altebrasite, o.a. met muzikale animatie van De Helaasheid der Zingen.

Droomstart voor LM-Classics 2018

De LM-Classics 2018 hebben een droomstart genomen. Zowel zaterdag als zondag tijdens de Willems Veranda’s Classic in Herzele namen duizenden mannen, vrouwen en kinderen onder een stralende zon de start voor een mooie fiets- of mountainbiketocht door de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen.

Alle parcours waren vernieuwd met onbekende hellingen en nieuwe vergezichten. In totaal noteerden de Wijngaardvrienden bijna 4.000 tevreden deelnemers die bij aankomst genoten van een verfrissing en zowel muzikale als sportieve animatie. Zo was er zaterdagavond nog een criterium voor zowel dames als mannelijke profrenners en ook nog een wielerparty.

De achtste editie van de LM-Classics gaat op zaterdag 19 mei voort met de Altebra Muur Classic in Ophasselt. Ook dit jaar worden trouwe deelnemers beloond: wie minstens vier keer meerijdt tijdens de negen tochten en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis onderdeel van de LM-wielertenue. Alle laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets, twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel en fietshelmen en sportbrillen van Lazer. Andere prijzen worden geschonken door Crelan, Grinta! en LM.

Bekijk hieronder het fotoverslag van de Willems Veranda’s Classic. Bekijk het volledig programma van de LM-Classics 2018 en kan u het controleblad downloaden. Dit is ook te vinden aan de inschrijvingen ter plaatse.

Bekijk ook het compilatiefilmpje van Roger Goessens, fan van de LM-Classics op YouTube.

We zijn vertrokken!

Zie ze blinken! De LM-Classics 2018 konden niet mooier starten dan onder het stralend zonnetje in Herzele. Een prachtige editie van de Willems Veranda’s Classic. Dat belooft voor de volgende acht ritten!
> Hou onze website in de gaten voor sfeerbeelden van deze eerste LM-Classic.

LM-Classic Herzele steekt in een nieuw kleedje

Over drie dagen klinkt het startschot voor de LM-Classics 2018! Zoals de voorbije jaren starten met de Willems Veranda’s Classic in Herzele, op zaterdag 5 en zondag 6 mei. Die zijn door de organiserende Wijngaardvrienden in een volledig nieuw kleedje gestoken.

Alle omlopen en hellingen zijn herzien en gewijzigd, zodat het voor de duizenden fietsliefhebbers, zowel cyclo als vtt, een nieuwe uitdaging wordt. Er zijn afstanden van 25 tot 140 km voor de fietsers en van 27 tot 77 km voor de mountainbikers langs verkeersluwe wegen en paden en wegeltjes in de Denderstreek, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. Kortom een echte topper voor de wielerfan.

Behalve de muzikale en andere animatie op het Burchtplein is er nog een extra attractie met het eerste Na-Classic Criterium voor de echte wielrenners, om 18.30 uur voor de dames en om 19.30 uur voor de heren elite. Daarna volgt nog een heuse wielerparty.

De Willems Veranda’s Classic is meteen de eerste van negen proeven voor de LM-Classics 2018. Die zullen ook dit jaar opnieuw meer dan 25.000 fietsers begroeten, waarvan meer dan 4.000 in Herzele. Aan de LM-Classics is een gratis onderdeel van het LM-wielertenue voorzien voor wie minstens 4 keer deelneemt, en extra-prijzen voor deze laureaten: een Rildey-koersfiets, fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel, helmen en brillen van Lazer, vip-tickets voor het BK veldrijden geschonken door Crelan, Grinta!-abonnementen, enz.

Alle details op http://www.willemsverandasclassic.be en http://www.lm-classics.com