Zaterdag laatste LM-Classic in Ertvelde

Met de Vriendschapstocht bij TC Houtland Ertvelde sluiten we zaterdag 2 september de LM-Classics 2017 af. Ook hier kan je weer kiezen tussen cyclo (38, 60, 105 of 135 km) of mountainbike (25, 38 of 50 km). Er is ook een kids-tour van 20 km.

De 105 en 135 km gaan over een nieuw parcours. De vtt gaat opnieuw gedurende 3 km over de unieke Zonneberg in Rieme: het grootste park voor zonne-energie in de Benelux. Alle vtt-afstanden én de 38 km cyclo hebben een bevoorrading in brouwerij Augustijn. Er is ook voor iedereen een gratis Augustijn of frisdrank bij aankomst in ruil van het LM-polsbandje en een extra-attentie voor alle vrouwelijke deelnemers.

Start en aankomst in de Sporthal Hoge Wal, Guldensporenlaan 34 in Ertvelde. Hier vind je meer informatie en kan je de parcours downloaden.

Het voorbije weekeinde namen meer dan 10.000 fietsers deel aan West-Vlaanderens Mooiste, waarvan meer dan 3.000 aan de LM-Classic op zaterdag. Geert Messiaen, secretaris-generaal van de Landsbond van de Liberale Mutualiteit, gaf de groepsstart. Bekijk hieronder enkele foto’s of surf naar de website van West-Vlaanderens Mooiste.

Dit weekeinde LM-Classic in Roeselare

Van donderdag 24 tot zondag 27 augustus kan je meerijden in West-Vlaanderens Mooiste met start en aankomst in Roeselare. De echte LM-Classic is op zaterdag, met prachtige tochten naar ieders keuze in de richting van het Heuvelland. Maar ook wie op een andere dag deelneemt, kan zijn stempel voor de LM-Classics verdienen. Let op: je kan op vier dagen wel maar één stempel ontvangen.

West-Vlaanderens Mooiste is zowat de grootste fietshappening van het land met 10.000 fietsers. Er zijn in en om Expo Roeselare ook infostands en animatie voor groot en klein. Maar natuurlijk komen vooral de wielertoeristen zelf aan hun trekken, telkens langs een ander parcours.

Donderdag kan je 75 of 100 km fietsen richting de IJzerbroeken. Vrijdag gaat het langs de Leie en vlakke Oost-Vlaamse landschappen. De LM-Classic op zaterdag telt tochten van 25, 50, 75, 100 en 125 km. Op de langere afstanden fiets je langs de plaatsen van WOI en naar de hellingen van het Heuvelland. Op zaterdag kan je na de aankomst bovendien genieten van een gratis massage aangeboden door Naqui. Zondag gaat het richting kust langs Middelkerke en Nieuwpoort.

Zaterdag en zondag staan ook mountainbikeritten tussen 30 en 90 km op het programma. Zaterdag richting Houthulst, Westrozebeke, Staden en Hooglede en zondag in de buurt van Ledegem, Gullegem en Moorsele. Op zaterdag is er ook een Flanders Kids Tour voor kinderen tussen 6 en 15 jaar die ook hun behendigheid kunnen testen bij de Vlaamse Wielerschool.

Alle info over afstanden, starturen, animatie en downloadbare parcours met start en aankomst aan Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 400 op www.westvlaanderensmooiste.be.

Groot succes in Ichtegem, op naar Grobbendonk!

Met de helft meer deelnemers dan vorig jaar heeft de Jurgen Vandewalle Bioracer Classic in Ichtegem van vorig weekeinde zijn nieuwe plaats op de LM-Classicskalender dubbel en dik verdiend. Zowel de cyclotoeristen als de mtb’ers kwamen ruimschoots aan hun trekken in de winderige maar rustige en verrassende Westhoek. Sommigen moesten even schuilen voor een buitje, de meesten hielden het echter droog en konden nadien in de volle zon nagenieten van de rit.

Ook volgend weekeinde is er een LM-Classic. In Grobbendonk, in de stille maar mooie en fietsvriendelijke Kempen, staat het Militair Kamp Label van WTC Nete en AA op het programma op zondag 13 augustus. Ook hier zowel kansen voor cyclo (115, 95 en 65 km) als mbt (60, 45 en 30 km) en een Flanders Kids Tour met start om 9u30. Afspraak aan cc De Volle Vaart, Vaartkom 6 in Grobbendonk.

Grobbendonk is ook de ultieme kans om nog te starten met het getrouwheidsprogramma van de LM-Classics (3 deelnames is gratis onderdeel van de LM-wieleroutfit en kans op mooie extra-prijzen). Later volgen nog West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare en de Vriendschapstocht in Ervelde.

 

 


Zaterdag Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem

In het West-Vlaamse Ichtegem staat zaterdag 5 augustus de Jurgen Vandewalle Classic Bioracer op het programma, een interessante nieuwkomer op de agenda van de LM-Classics.

Cyclotoeristen kunnen er 60, 90, 125 of 155 km rijden tot in het Franse en West-Vlaamse heuvellandschap. VTT’ers kunnen kiezen uit 65, 55, 45 en 35 km. De start is aan het Sportcentrum, Keibergstraat in Ichtegem. Ook zondag kan er gefietst worden in Ichtegem (60 of 90 km met de koersfiets en 55, 45 of 35 km met de mountainbike). Je kan de verschillende trajecten downloaden op de website van WTC Blijf Jong.

Prachtige Marc Wauters Classic
De Jurgen Vandewalle Classic Bioracer komt een week na de geslaagde Marc Wauters Classic in Heusden-Zolder en een week voor het Militair Kamp Label op zondag 13 augustus in Grobbendonk. In Limburg genoten de vele honderden deelnemers van een rustig en zacht golvend parcours en zacht en droog zomerweer. Aan de aankomst was er een gratis massage voorzien door Naqui.

Later volgen nog West-Vlaanderens Mooiste (donderdag 24 tot zondag 27 augustus) in Roeselare en de Vriendschapstocht (zaterdag 2 september) in Ertvelde. Nog steeds voldoende kansen dus om drie stempels te verzamelen op je controlekaart om zo je gratis LM-wieleroutfit aan te vullen en in aanmerking te komen voor de vele extra-prijzen voor de laureaten.

 

Tweede luik LM-Classics start in Heusden-Zolder

De Tour is voorbij, tijd voor het serieuze werk! Zaterdag 29 juli start het tweede luik van de LM-Classics 2017 met de Marc Wauters Classic in Heusden-Zolder. In het centrum van deelgemeente Eversel op Sint-Baaf kan je starten voor 50, 100 of 150 km door het mooie zacht golvende Limburg.

Daarop volgen nog de Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem, een nieuwkomer op de LM-Classics-kalender en de vertrouwde proeven in Grobbendonk, Roeselare en Ertvelde. Alle info op deze website. Zelfs al nam je dit jaar nog niet deel, kan je dus nog steeds drie stempels verzamelen voor je gratis onderdeel van de prachtige LM-wieleruitrusting en in aanmerking komen voor de vele extra prijzen!

Boek nu al uw LM-fietsvakantie 2018!

Wegens het grote succes van de Kortweg-fietsvakanties worden de inschrijvingen voor de LM-fietsvakantie 2018 in Mojacar nu al geopend. Aarzel dus niet en verzeker u meteen van uw deelname!

De LM-fietsvakantie 2018 vindt plaats van zondag 6 tot en met zondag 13 mei (8 dagen, 7 nachten) in het vertrouwde Marina Playa 4* op 50 meter van de zee, op 3 km van het toeristische centrum van Garrucha en op 6 km van het oude centrum van Mojacar. De vluchten gebeuren vanuit Zaventem naar Almeria met Thomas Cook Airlines, aansluitend is er een bustransfer van 50 minuten naar het hotel.

Tijdens deze fietsvakantie kan je een week lang trainen als een wielerprof. Er is fietsbegeleiding in drie groepen, elk met eigen volgwagen met technische assistentie en bevoorrading voor en tijdens de ritten. Uw eigen koersfiets gaat met een professioneel fietstransport over de weg naar Spanje en staat in een afgesloten fietsenstalling in de ondergrondse hotelparking. Er is gratis gebruik van technisch/poetsmateriaal, een gratis dagelijkse wasdienst voor uw wielerkleding, gratis gebruik van fitness, sauna, stoombad en jacuzzi, gratis wifi, mogelijkheid tot massage, enz.

Het hotel is in volpension. De maaltijden zijn in buffetvorm met enorme keuze en water en huiswijn inbegrepen. Ruime kamers met grote bedden, zwembaden en grote tuin. Grote bar en aparte Irish pub met TV Vlaanderen. Iedere deelnemer krijgt een welkomstdrink, een goodiebag en een leuke verrassing. LM-leden krijgen extra een volledig LM-wielertenue. Deelnemingsprijs aan deze LM-fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel is 845 euro. Toeslag voor single kamer 125 euro. Niet-fietser betaalt 100 euro minder.

De LM-fietsvakantie vindt plaats in de week van Hemelvaart (voor veel mensen slechts drie werkdagen). Inschrijven kan via www.kortweg.be.

Zaterdag LM-Classic in Zomergem

Met Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem staat zaterdag 17 juni de derde LM-Classic van het seizoen op het programma. Behalve de uitdagende tocht van 170 km naar het hooggelegen dorpje in het Pays des Collines kan je ook parcours van 105, 65 en 35 km afleggen, of mountainbiken over 17 (kids), 25, 45, 65, 85 en 105 km.

Voor de 170 km, tot diep in het rustige Pays des Collines, zijn er bevoorradingen voorzien in Tiegem, Mont-Saint-Aubert, Nukerke en Lozer. De 105 km gaat tot Tiegem en daarna langs enkele venijnige hellingen via Waarmaarde, Kerkhove, Gijzelbrechtegem, Petegem, Ooike en Lede naar de tweede bevoorrading in Lozer.

Inschrijven aan het Sportcentrum, Den Boer 17 in het Oost-Vlaamse Zomergem. Voor de uniforme deelnemingsprijs van 5 euro (7 euro voor niet-vergunninghouders) krijg je behalve een prachtig en goed uitgepijld parcours met uitstekende bevoorradingen ook bewaakte fietsenparking, gebruik van afspuitinstallaties, gebruik van douches, een gratis Ename of alternatief na de tocht, en een aparte attentie voor kids en dames.

De omlopen kan je downloaden op www.svzomergem.be. Klik op de onderstaande afbeelding voor alle informatie.

“Muur-Altebra Classic mooiste die er is”

Bondscoach Rudy De Bie is er niet over uit te spreken. ‘’De Muur-Altebra Classic, tweede proef van de LM-Classics 2017, is waarschijnlijk de mooiste cyclotoeristenrit die ik ooit in België heb gereden’’. De Bie was niet alleen. Ondanks de hevige concurrentie van cyclo- en MTB-tochten in de wijde omgeving waren bijna duizend fietsers van hetzelfde idee als de veldritbondscoach.

Ook de regenbuien tot vlak voor de start weerhielden allicht nog enkele honderden anderen om de verplaatsing naar Ophasselt te maken. Zij hebben het zich beklaagd, want nadien viel er geen spatje regen meer en was het alleen maar genieten langs het wondermooie maar pittige parcours voor zowel wielertoeristen als mountainbikers met als hoogtepunt de jaarlijkse unieke passage aan het privékasteeldomein van Hautaing in Henegouwen.

De Muur-Altebra staat ook garant voor ambiance aan de finish, en dat was dit keer niet anders met de muziek van De Helaasheid der Zingen en de aansluitende dj. Volgende afspraak op zaterdag 17 juni in Zomergem voor opnieuw een uitzonderlijk sportief avontuur naar Mont Saint-Aubert.

Geniet ondertussen van de vele foto’s van de Muur-Altebra Classic en de onderstaande filmpjes. 

Zaterdag 2de LM-Classic in Ophasselt

Met de Altebra/Muur Classic staat zaterdag 20 mei de tweede LM-Classic van het seizoen op de agenda, een organisatie van Unitas Steenhuize en Altebra Fire Protection. Er is keuze tussen vijf cyclo-afstanden (125, 90, 60, 40 en 25 km) en twee mountainbike-tochten (50 en 25 km), alle in het heuvelachtige gebied rond de Muur van Geraardsbergen, de Denderstreek, Vlaamse Ardennen en het unieke Henegouwse Pays des Collines.

Zoals steeds gaan de langste afstanden naar het exclusieve kasteel van Houtaing bij Ath en keren ze langs het Pays des Collines terug naar de Dendervallei voor de finale met de Muur en de Bosberg. Aan de aankomst is er volop ambiance en muzikale animatie met DJ Jean-Marie, een optreden van De Helaasheid der Zinnen en een gratis Ename abdijbier voor alle deelnemers.

Deze LM-Classic staat verder garant voor gescheiden kleedkamers en douches, een mobiele pechdienst, ruime parking, gratis bewaakte fietsenparking, een behendigheidsparcours voor kids, fotografen langs het parcours, seingevers op gevaarlijke oversteekplaatsen enz.

Vergeet niet uw stempel te vragen en uw controlekaart af te drukken op lm-classics.com. Vanaf drie deelnames aan de LM-Classics ontvangt u een gratis onderdeel van het LM-wielertenue en komt u in aanmerking voor de vele extra-prijzen!

Klik op een foto om de diavoorstelling met foto’s van de vorige editie te bekijken.