Winnaars van de extra-prijzen bekend

Onder de bijna 380 laureaten (nieuw record!) van de LM-Classics 2018 (minstens 4 deelnames) werden ook nu heel wat extra-prijzen verloot. Wie zijn de gelukkigen?

Jourie Baete uit Evergem wint een prachtige Ridley-koersfiets Noah. Mario Van Hoyweghen uit Eeklo en Davina Van Campenhout uit Stekene winnen een 8-daagse fietsstage in Mallorca met Kortweg Cycling Travel. Christel Lievens uit Herentals en Alfred Bruynoghe uit Koksijde winnen elk twee VIP-tickets voor het Belgisch kampioenschap veldrijden in Kruibeke, geschonken door Crelan. Vero Goormachtigh uit Sint-Amandsberg wint een gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert. Deze hoofdprijswinnaars ontvangen binnenkort hun prijs op een meeting met de organisatoren van de LM-Classics in het Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Hieronder vindt u het volledige overzicht van alle extra-prijswinnaars met dank aan onze partners Ridley, Kortweg Cycling Travel, Lazer, Crelan, en Grinta! De winnaars worden persoonlijk verwittigd. Binnenkort maken we het programma voor de LM-Classics 2019 bekend. Houd deze website in de gaten!

Wint een Ridley-koersfiets Noah
Jourie Baete uit Evergem

Winnen een wielerstage in Mallorca met Kortweg Cycling Travel
Mario Van Hoyweghen uit Eeklo
Davina Van Campenhout uit Stekene

Winnen 2 VIP-tickets voor het BK Veldrijden in Kruibeke
Christel Lievens uit Herentals
Alfred Bruynoghe uit Koksijde

Wint een gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert
Vero Goormachtigh uit Sint-Amandsberg

Winnen een fietshelm Lazer
Jan De Wever uit Roosdaal
Marniek Gaudissabois uit Oosteeklo
Claudine Bosman uit Gavere
Maaike Van Den Bossche uit Aalst
Stefaan Bultinck uit Torhout
Claudine Cauwels uit Lembeke
Jani Van Den Meersch uit Sleidinge
Carine Verwinck uit Ursel

Winnen een fietsbril Lazer
Eline De Keyser uit Sint-Amandsberg
Danny Kiesekoms uit Wilsele
Wim Fredericq uit Oosteeklo
Walter Saveyn uit Zwijnaarde
Mady Vandewalle uit Gent
Johny De Neve uit Denderleeuw
Lucien De Schepper uit Oudenaarde
Sabine Huyghe uit Lembeke

Winnen 2 tickets voor het BK Veldrijden in Kruibeke, geschonken door Crelan
Michel Rasschaert uit Brakel
Karel Raes uit Lierde
Mireille Bellemans uit Meerbeke
Jean-Marc De Middelaer uit Zele
Etienne Uytdenhouwen uit Sint-Niklaas
Christine Coone uit Zelzate
Raoul Cousin uit Wondelgem
Gilbert Ingels uit Roeselare
Antoon Claus uit Ichtegem
André Schiffeleers uit Nieuwerkerken

Winnen een jaarabonnement op het fietsmagazine Grinta!
Monika De Meyere uit Adegem
Freddy Temmerman uit Lovendegem
Franky Bruneel uit Eeklo
Ingrid Godefroot uit Nevele
Ghislain Creteur uit Wortegem

Succes voor het Grootste LM-peloton

Zaterdag stond de 9de LM-Classic van het seizoen op het programma, met als extraatje het Grootste LM-Peloton. Bijna 200 fietsers in LM-wielertenue verzamelden vanaf 9 uur onder de LM-startboog voor de groepsfoto en het startschot door nationaal LM-voorzitter Roni De Waele.

Samen met nog 1.500 anderen legden ze daarna een tocht met afstand en tegen snelheid naar keuze af. In en rond het sportpark was er van alles te beleven met onder meer een drankje en een hapje, muziek, de gratis massages van Naqi, LM-truitjes aan lage prijzen en een fietsparcours voor de allerkleinsten.

Op zondag kwamen nog eens 500 moedige fietsers naar het Sportpark afgezakt, ondanks het regenweer en de eerste koude.

Fietste je mee in het Grootste LM-peloton? Bekijk de de portretten van de deelnemers op zaterdag.

Openingsavond Belgian Cycling Happening

De Belgian Cycling Happening begon vrijdagavond met een openingsrit rond Eeklo en een receptie. De 200  deelnemers aan de fietstocht reden de 30 km in groep, begeleid door politie. Op de receptie nadien namen Steven Lepoutre (ondervoorzitter van de organiserende club Wielercomité Eeklo), Tom Van Damme (voorzitter Belgian Cycling), burgemeester Koen Loete en John D’Hondt (Cycling Vlaanderen) het woord.

Bekijk beelden van de openingsreceptie op de website van Het Nieuwsblad

Bekijk ook het verslag van de Belgian Cycling Happening op zaterdag!

 

 

Rij mee in het grootste LM-peloton op de Belgian Cycling Happening

  • Zaterdag 22 september om 9 uur, Sportpark Eeklo
  • Gratis goodiebag voor deelnemers in LM-wielertenue
  • Pop-up zorgshop tegen gunstprijzen in het LM-dorp

Eeklo is dit jaar de gaststad voor de Belgian Cycling Happening (BCH) van 21 tot 23 september naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de organiserende club Wielercomité Eeklo. Deze wielerhappening is tegelijk de negende en laatste proef van de LM-Classics 2018. Voor die gelegenheid brengt de Liberale Mutualiteit op zaterdag 22 september ook het Grootste LM-peloton op de been.

De bedoeling is om zoveel mogelijk fietsers in LM-wielertenue te verzamelen onder de LM-boog aan het vernieuwde Sportpark in Eeklo. Dat zullen vooral laureaten zijn van de voorbije zeven jaar LM-Classics die op deze manier hun LM-trui en –fietsbroek verdienden.

Heb je een LM-wielertrui? Doe dan mee!
We verzamelen om 9 uur voor de groepsfoto en persmoment, en om 9.30 uur kan iedereen dan de start nemen voor een afstand en snelheid naar keuze: 25, 50, 80 en 120 km op de weg en 15, 25 of 50 km mountainbikeparcours. Alle soorten fietsen zijn toegelaten: koersfiets, mountainbike, e-bike, stadsfiets, tandem, enz.

De deelnemers aan het Grootste LM-peloton registreren zich best op voorhand op www.lm-classics.com. Zij krijgen ter plaatse bij hun gewone inschrijving voor de rit (slechts 5 euro voor vergunninghouders, 7 euro voor de andere) een extra-polsbandje waarmee ze na afloop gratis een mooi gevulde goodiebag ontvangen met attenties van LM en de partners van de LM-Classics. Een van hen, Naqi, geeft na afloop ook gratis deugddoende massages aan de deelnemers.

Win een kampioenentrui
Er is nog een fantastisch aandenken voorzien voor de 100ste geregistreerde voor het Grootste LM-peloton: die krijgt niets minder dan een gehandtekende Belgische kampioenentrui door Victor Campenaerts en Ann-Sophie Duyck van het BK Tijdrijden! De 100ste deelnemer wordt  op voorhand verwittigd en zal de trui ter plaatse overhandigd krijgen. Dus snel registreren, er is een winnaar onder u!

Voor de kleinsten
In de sporthal installeren we op zaterdag een heus LM-dorp. Met een parcours waar kinderen van 18 maanden tot 8 jaar verschillende soorten (loop)fietsen kunnen uitproberen. Breng een veiligheidshelmpje mee voor je zoon of dochter en laat ze gratis fietsen! Ze kunnen er ook kennismaken met onze kindervriend Lemmie. In het LM-dorp kan je ook terecht voor een pop-up zorgshop met allerlei producten rond fietsen en bewegen.

Eeklo maakt zich alvast op voor een schitterende wielerfeest en verwacht gespreid over de drie dagen liefst 5.000 deelnemers! Alle info op www.belgiancyclinghappening.be
en www.lm-classics.com.

Registreer je voor het grootste LM-peloton

Ertvelde topper, nu op naar het Grootste LM-Peloton

Normaal sluit de Vriendschapstocht in Ertvelde de LM-Classics af, maar dat is dit jaar anders. Als negende proef is de Belgian Cycling Happening (BCH)  in Eeklo op 21, 22 en 23 september aan het programma toegevoegd. Daar vormen we op zaterdag 22 september ook het Grootste LM-Peloton!

Ertvelde mocht zaterdag liefst 1.010 deelnemers verwelkomen en bevestigde hiermee zijn waarde als LM-Classic. De cyclotochten gingen over een nieuw, landelijk parcours tot Tielt en Pittem. Ook heel wat mountainbikers genoten van het prachtige fietsweer. Onder de deelnemers zagen we onder andere Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling.Ook het Wielercomité Eeklo kwam publiciteit maken voor de BCH in Eeklo. Voorzitter Filip Bruneel en ondervoorzitter Steven Lepoutre waren aandachtige fietsers en zouden tijdens hun fietsweekeinde maar wat graag nog kunnen genieten van het zomerweertje in Ertvelde.

Tijdens de BCH maken we op zaterdag 22 september om 9 uur het Grootste LM-Peloton. Alle deelnemers in LM-wielertenue (ministens trui) verzamelen apart en poseren voor de groepsfoto. Om 9u30 kunnen ze dan de start nemen voor een discipline (cyclo of mtb), afstand en tempo naar keuze. Met hun gouden extra-polsbandje krijgen ze na afloop een welgevulde LM-goodiebag met attenties van de partners van de LM-Classics, van Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen. Voor het LM-peloton kan je hier gratis registreren. De 100ste ingeschrevene voor het Grootste LM-Peloton wint een Belgische kampioenentrui, gehandtekend door de drie Belgische kampioenen tijdrijden 2018 (Victor Campenaerts, Ann-Sophie Duyck en Benjamin Verraes).

Zaterdag Vriendschapstocht in Ertvelde

De LM-Classics volgen elkaar nu snel op. Na de vierdaagse van West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare, met duizenden fietsers die alle hoeken van de provincie verkende en doorkruisten, zijn we zaterdag 1 september te gast bij TC Houtland in Ertvelde voor hun Vriendschapstocht. Aan Sporthal De Hoge Wal in de Guldensporenlaan 34 in Ertvelde kan je kiezen tussen cyclotochten van 38, 68, 105 en 135 km en vtt-tochten van 25, 37 of 50 km.

De vtt-tochten en de cyclo van 38 km hebben een bevoorrading in de brouwerij Van Steenberghe (Augustijn). Ook bij aankomst krijg je in ruil voor het polsbandje nog een lekkere Augustijn of frisdrank. Zoals op alle LM-Classics kan je onderweg op rekenen op uitgebreide bevoorrading met sanitaire voorzieningen, bewaakte fietsparking en douchegelegenheid aan de startplaats én een gezellige nababbel. Zoals steeds is er een LM-groepsstart om 9u30 waarna iedereen een afstand naar keuze kan afleggen.

Vergeet u ondertussen ook niet gratis te registreren voor het Grootste LM-peloton op de afsluitende LM-Classic van dit jaar, de Belgian Cycling Happening in Eeklo. Wie om 9u in LM-wielertenue aan de start verschijnt, krijgt na afloop een waardevolle goodiebag. De honderdste ingeschrevene wint een gehandtekende Belgische kampioenentrui tijdrijden!

 

Vier dagen West-Vlaanderens Mooiste in Roeselare

Met West-Vlaanderens Mooiste staat van donderdag 23 tot zondag 26 augustus een heuse vierdaagse op de kalender van de LM-Classics. De echte LM-Classic, met groepsstart om 9.30 en gratis massage achteraf door Naqi, is op zaterdag. Maar ook op de andere dagen van dit fietsevent met 10.000 deelnemers kan je je stempel verdienen om laureaat te worden van de LM-Classics 2018. Afspraak aan Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 400 in Roeselare.

Donderdag kronkelen de vlakke parcours (25, 50, 75 en 100 km) naar het Houtland in het centrum van West-Vlaanderen. Je maakt kennis met de Tourhoutse bossen en de langste afstanden gaan tot Snellegem en Zerkegem en je komt langsheen het kasteel d’Aertrycke.

Op vrijdag gaat het opnieuw langs landelijke wegen richting Gullegem en Moorsele. Je fietst (25, 50, 75 of 100 km) doorheen het Steenbeekbos en ontdekt het groene lint in Moorsele.

Op zaterdag ontdek je de glooiende landschappen, panorama’s en natuurgebieden ten zuidoosten van Ieper en passeer je heel wat relicten en getuigenissen van WO1 tijdens de ritten van 25, 50 en 75 km. De tochten van 100 en 125 km nemen ook het West-Vlaamse berglandschap mee met de Kemmelberg, de Rode Berg en andere minder of meer gekende heuvels. Er is een LM-groepsstart om 9u30 met startschot door secretaris-generaal Geert Messiaen van de Landsbond van Liberale Mutualiteiten.

De mountainbikers komen zaterdag eveneens aan hun trekken met tochten van 30, 45, 60 en 75 km over bos-, veld- en grindwegen in het open landschap ten zuidwesten van Roeselare (Beitem, Ledegem, Gullegem) met een passage door het natuurdomein De Kleiputten, het bosparadijs Bergelen en het Bergmolenbos. Eveneens op zaterdag is er ook retrofietstocht met een groepsstart om 10 uur.

Op zondag tenslotte kan je 25, 50, 75 of 100 km fietsen naar de Huwynsbossen en ontdek je langs luwe wegen de vele bossen in de regio Wingene. De mountainbikers kunnen dan 30, 45, 60 of 75 km rijden in de groententuin van de provincie (Staden, Westrozebeke, Hooglede) en op het parcours van het WK cyclocross met korte, pittige klimmetjes en technische passages.

Alle verder info op www.lm-classics.com en op www.westvlaanderensmooiste.be

Met LM op fietsvakantie naar Mallorca

Zin in een fietsvakantie met LM op Mallorca? Van 25 mei tot 1 juni 2019 kan elke fietser mee naar het fietseiland bij uitstek. Samen met Kortweg Cycling Travel maken we er een onvergetelijke week van! LM-leden krijgen een gratis wielertenue van 100 euro.

Fietsen op Mallorca is voor iedereen haalbaar want je kan er zowel vlak, heuvelend als bergachtig fietsen. We verblijven in Hotel JS Alcudia Mar 4* gelegen aan Playa de Muro in het noordoosten van Mallorca en op 150 meter afstand van één van de mooiste stranden van Mallorca.

Inclusief
– Verblijf in halfpension – exclusief dranken bij het diner
– Maaltijden in buffetvorm (warm en koud)
– Vlucht met Brussels Airlines vanuit Zaventem naar Mallorca
– Luchthaventransport van en naar het hotel
– Professioneel fietstransport vanuit België van je koersfiets
– Pastamaaltijd in buffetvorm na aankomst van de rit (tot max. 16u30) – exclusief dranken
– Ruime en energierijke bevoorrading voor en tijdens de ritten
– LM-fietsuitrusting voor leden van LM (broek + trui)
– Fietsbegeleiding in twee of drie groepen door Kortweg CT- medewerkers (afhankelijk van het aantal deelnemers)
– Assistentiewagen voor technische bijstand en bevoorradingen
– Afgesloten, bewaakte en professionele fietsenstalling in de ondergrondse hotelparking met aparte toegang voor de fietsers
– Gratis gebruik technisch/poetsmateriaal Kortweg CT
– Gratis wasdienst voor de wielerkledij (3x tijdens het verblijf)
– Masseur en technieker aanwezig
– Waardevolle goodiebag
– Gratis wifi

Exclusief
– Dranken bij de maaltijden (diner en pasta lunch)
– Toeristenbelasting: 2,2 euro pp/dag, ter plaatse te betalen
– Annulatie en/of all riskverzekering
– Fueltoeslagen en luchthaventaksen verhogingen
– Persoonlijke uitgaven
– 15 euro dossierkost

Van 25 mei tot en met 1 juni 2019
Voordeelprijs LM-leden: € 885
Toeslag single kamer: € 165
Niet-fietser: – € 80

Inschrijven?
Via www.kortweg.be, waar je alle details, betalings- en annulatievoorwaarden vindt.