LM-Classic Ophasselt groot succes

Met meer dan 1.600 deelnemers was ook de tweede LM-Classic van het seizoen, vorige zaterdag in Ophasselt, een groot succes. De Altebra Muur Classic trok vooral meer mountainbikers, maar ook de cyclotoeristen waren in groten getale afgezakt voor de mooie tochten door de Denderstreek en Henegouwen. In de finale stonden de Muur, de Bosberg en de Congoberg op het programma. Op de Altebra-site was het zoals altijd achteraf feesten geblazen met de Helaasheid der Zingen.

Bekijk het verslag van Netwerk Geraardsbergen

Bekijk het fotoverslag hieronder. Klik op een foto om de diavoorstelling te starten.

Fietsen en feesten in Ophasselt

Met de Altebra Muur Classic staat zaterdag 19 mei de tweede LM-Classic van het seizoen op het programma.  Cyclotoeristen kunnen kiezen uit tochten van 25 tot 125 km. Organisator Unitas Steenhuize bouwt zijn langste parcours traditioneel rond de Muur, de Bosberg en de Congoberg. Maar ook onbekende hellingen over de taalgrens komen aan bod en de langste afstanden passeren traditiegetrouw langs het exclusieve kasteel van La Berlière in Houtaing. Nieuw is De Berg te Bever, een pas geasfalteerde steile veldweg in Sint-Antelinks.

Ook de mountainbikers komen hier aan hun trekken met pittige tochten tussen 25 en 80 km. Er is eveneens een Flanders Kids Tour met een behendigheidsparcours en een rit van 25 km op de weg.

Na de middag is het traditioneel uitbundig feest op de Altebrasite, o.a. met muzikale animatie van De Helaasheid der Zingen.

Droomstart voor LM-Classics 2018

De LM-Classics 2018 hebben een droomstart genomen. Zowel zaterdag als zondag tijdens de Willems Veranda’s Classic in Herzele namen duizenden mannen, vrouwen en kinderen onder een stralende zon de start voor een mooie fiets- of mountainbiketocht door de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen.

Alle parcours waren vernieuwd met onbekende hellingen en nieuwe vergezichten. In totaal noteerden de Wijngaardvrienden bijna 4.000 tevreden deelnemers die bij aankomst genoten van een verfrissing en zowel muzikale als sportieve animatie. Zo was er zaterdagavond nog een criterium voor zowel dames als mannelijke profrenners en ook nog een wielerparty.

De achtste editie van de LM-Classics gaat op zaterdag 19 mei voort met de Altebra Muur Classic in Ophasselt. Ook dit jaar worden trouwe deelnemers beloond: wie minstens vier keer meerijdt tijdens de negen tochten en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis onderdeel van de LM-wielertenue. Alle laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets, twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel en fietshelmen en sportbrillen van Lazer. Andere prijzen worden geschonken door Crelan, Grinta! en LM.

Bekijk hieronder het fotoverslag van de Willems Veranda’s Classic. Bekijk het volledig programma van de LM-Classics 2018 en kan u het controleblad downloaden. Dit is ook te vinden aan de inschrijvingen ter plaatse.

Bekijk ook het compilatiefilmpje van Roger Goessens, fan van de LM-Classics op YouTube.

We zijn vertrokken!

Zie ze blinken! De LM-Classics 2018 konden niet mooier starten dan onder het stralend zonnetje in Herzele. Een prachtige editie van de Willems Veranda’s Classic. Dat belooft voor de volgende acht ritten!
> Hou onze website in de gaten voor sfeerbeelden van deze eerste LM-Classic.

LM-Classic Herzele steekt in een nieuw kleedje

Over drie dagen klinkt het startschot voor de LM-Classics 2018! Zoals de voorbije jaren starten met de Willems Veranda’s Classic in Herzele, op zaterdag 5 en zondag 6 mei. Die zijn door de organiserende Wijngaardvrienden in een volledig nieuw kleedje gestoken.

Alle omlopen en hellingen zijn herzien en gewijzigd, zodat het voor de duizenden fietsliefhebbers, zowel cyclo als vtt, een nieuwe uitdaging wordt. Er zijn afstanden van 25 tot 140 km voor de fietsers en van 27 tot 77 km voor de mountainbikers langs verkeersluwe wegen en paden en wegeltjes in de Denderstreek, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. Kortom een echte topper voor de wielerfan.

Behalve de muzikale en andere animatie op het Burchtplein is er nog een extra attractie met het eerste Na-Classic Criterium voor de echte wielrenners, om 18.30 uur voor de dames en om 19.30 uur voor de heren elite. Daarna volgt nog een heuse wielerparty.

De Willems Veranda’s Classic is meteen de eerste van negen proeven voor de LM-Classics 2018. Die zullen ook dit jaar opnieuw meer dan 25.000 fietsers begroeten, waarvan meer dan 4.000 in Herzele. Aan de LM-Classics is een gratis onderdeel van het LM-wielertenue voorzien voor wie minstens 4 keer deelneemt, en extra-prijzen voor deze laureaten: een Rildey-koersfiets, fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel, helmen en brillen van Lazer, vip-tickets voor het BK veldrijden geschonken door Crelan, Grinta!-abonnementen, enz.

Alle details op http://www.willemsverandasclassic.be en http://www.lm-classics.com

Nog één maand tot de LM-Classics

Over uitgerekend één maand, op zaterdag 5 mei, starten de LM-Classics 2018. De eerste van negen ritten is de Willems Veranda’s Classic met start en aankomst in Herzele. Ook in 2018 worden de LM-Classics een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers!

Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van negen plaatselijke organisatoren, is dit jaar al aan haar achtste editie toe. Nieuwkomer op de kalender is Belgian Cycling Happening in Eeklo. Alle andere organisaties van vorig jaar zijn gebleven, een teken van wederzijds vertrouwen!

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei  op de Burchtweide in Herzele kan je kiezen tussen 25, 50, 77, 115 of 140 km fietsplezier langs een vernieuwd parcours door het prachtige achterland van de Denderstreek, de Vlaamse Ardennen en de streek rond Geraardsbergen. Er zijn ook mountainbikeritten van 25, 36, 47, 56, 67 en 78 km en een kidstocht van 25 km. Opnieuw kan je rekenen op een perfect aangeduid parcours, ruime en verzorgde bevoorrading onderweg, een aandenken en gratis biertje, gebruik van douches, fietsenparking, een après-fietsparty, animatie door radio Star, enz. Er is een LM-groepsstart met officiële foto en startschot op zaterdag om 9u30. Later op de dag is er nog een After Classics Criterium met Wout Van Aert, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke, Jolien D’Hoore en de Herzeelse Sofie De Vuyst!

Twee weken later, op zaterdag 19 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 16 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem (cyclo) en de Martinusrit (vtt).

In Heusden-Zolder start het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 28 juli met de Classic Marc Wauters.  Een week later, op zaterdag 4 en zondag 5 augustus, doen de LM-Classics Ichtegem aan voor de Jurgen Vandewalle Classic.  Op zondag 12 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus. De Vriendschapstocht in Ertvelde is er op zaterdag 1 september. En we eindigen dit jaar in Eeklo op zaterdag 22 en zondag 23 september met de Belgian Cycling Happening waar we ook het “grootste LM-peloton” aan de start krijgen.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens vier keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui of koersbroek of sokken + handschoenen in de befaamde Bioracer-kwaliteit. Dit jaar kan men ook gaan voor het zeer praktische mouwloze windhesje. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (fietshelmen en sportbrillen), Crelan (tickets en vip-tickets voor het veldrijden, gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert), Grinta! en LM.

Nieuw dit jaar is de algemene inschrijvingsprijs van slechts 5 euro op alle LM-Classics (+ 2 euro voor niet-vergunninghouders), gratis consumptie inbegrepen!

Kijk op http://www.lm-classics.com ook voor de volledige kalender en alle details over starturen enz.

Download nu al controleblad LM-Classics 2018

Over een goede maand beginnen de LM-Classics 2018 met de Willems Veranda’s Classic in Herzele! Begin het bij u ook al te kriebelen? De maartse buien en aprilse grillen moeten we erbij nemen. Maar langer talmen om de koersfiets op te blinken en uw LM-wielertenue uit de kast te halen kan niet meer als u daar in vorm aan de start wil staan.

U kan op onze website ook al het controleblad downloaden om uw stempels te verzamelen waarmee u niet alleen een bijkomend onderdeel van uw LM-wielertenue kan ontvangen, maar ook kans maakt op één van de vele prachtige extra-prijzen als u minstens 4 keer deelneemt. Of wat dacht u van een Ridley Noah-koersfiets, een fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel in Spanje, vip-tickets voor het BK veldrijden, helmen en brillen van Lazer, en nog zoveel meer. Tot op 5 mei in Herzele of één van de andere LM-Classics!

Partners van LM-Classics op Vélofollies

Ook dit jaar zijn heel wat partners van de LM-Classics aanwezig op de fietsbeurs Vélofollies die dit weekeinde in Kortrijk wordt gehouden.

Op de stand van Ridley Bikes kan je natuurlijk de fietscollecties voor 2018 van dichtbij bewonderen en het verschil leren tussen een Noah, Fenix en een Helium. Wie een fiets koopt, kan hem gratis customizen en een eigen design uit 60 kleuren kiezen. Er zijn ook ontmoetingen met Klaas Vantornout en Dieter Vanthourenhout, Puck Moonen, de ploeg WB-Veranclassic-Aqua Protect, Jasper De Buyst en Lawrence Naesen, alle renners op Ridley-fietsen.

Bij Kortweg Cycling Travel kan je een fietsvakantie in Spanje of Mallorca boeken of je inschrijven voor de eerste Gran Fondo Costa Almeria. Op de stand van Cycling Vlaanderen kan je niet alleen lid worden maar ook een fietsvakantie met Kortweg winnen door deel te nemen aan een sprint-, tempo- of klimtest. Bij Fiets Wijs! kom je alles te weten over verstandig, duurzaam en veilig fietsen.

Op de stand van Bioracer Speedwear  maak je kennis met de nieuwste trends in hippe en technologisch vooruitstrevende fietskleding. Bij Lazer kan je de nieuwste fietshelmen en sportbrillen passen. En bij Grinta! kan je een wielset winnen als je je abonneert, Koning(in) van de Muur worden op de rollenwedstrijd of luisteren naar gasten uit de wielerwereld in de praatarena. Zo is vrijdagmiddag om 14 uur voorzitter Tom Van Damme van Belgian Cycling te gast bij uitgever Frederik Backelandt.

Volledig programma en alle info op www.vélofollies.be.