Persmededeling:
Liberale Mutualiteit geeft zaterdag om 9u startschot van eerste LM-Classics

(zaal Den Akker, Oude Rozebekestraat 53, Hooglede)

De LM-Classics zijn vijf toerritten voor wielertoeristen, één in elke provincie. West-Vlaanderen is als eerste aan de beurt, aan de vooravond en op het parcours van het Belgisch Kampioenschap voor profs. Aan de ritten is een laureaatschap van de Belgische Wielerbond verbonden.

Fietsen is gezond, en daarom passen de LM-Classics uitstekend in de preventiecampagnes die de Liberale Mutualiteit en haar dienst Gezondheidsvoorlichting en –opvoeding (GVO) opzet om haar leden aan te zetten tot meer sportieve beweging. ,,Bewegen maakt ons fitter, beschermt tegen allerlei welvaartsaandoeningen, en zorgt in combinatie met een gevarieerde voeding voor een gezond gewicht en een goed figuur’’, aldus secretaris-generaal Geert Messiaen van de Landsbond van de Liberale Mutualiteiten. ,,Daarom zetten we onze leden aan om deel te nemen aan dit unieke initiatief’’.

De Liberale Mutualiteit is ook partner van de Belgische Wielerbond, en uit dit partnership zijn de LM-Classics ontstaan. ,,Vrij snel groeide bij Wielerbondvoorzitter Tom Van Damme en LM-Classicscoördinator Luc Soens de idee van een laureaatschap met vijf goed georganiseerde wielertoeristentochten’’, legt Geert Messiaen uit. ,,LM en de wielerbond gaan hiervoor in zee met de organisatoren van gekende kwaliteitsritten. Wie deelneemt aan drie van de vijf LM-Classics, ontvangt gratis een prachtige LM-wielertrui.’’

De start van de LM-Classics is op zaterdag 25 juni in Hooglede met de Belgian Championship Cycling Happening, een organisatie van WTC De Yzerzonen. Er kan 40, 80 of 120 km gefietst worden met start van 7 tot 14 uur aan zaal Den Akker, Oude Rozebekestraat 53, Hooglede. Om 9 uur geeft secretaris-generaal Geert Messiaen van de Liberale Mutualiteit het officiële startschot van de LM-Classics. Een groep fietsers van de Liberale Mutualiteit, de Belgische Wielerbond en haar partners vertrekt dan voor de rit van 80 km. Iedereen die dat wenst kan zich bij deze groep aansluiten.

De pers is vriendelijk uitgenodigd op dit foto-moment

De andere LM-Classics worden verreden op volgende dagen:

Zaterdag 23 juli: Rik Van Steenbergen Classic, Aartselaar
Zaterdag 6 augustus: Marc Wauters Classic, Heusden-Zolder
Zaterdag 20 augustus: Omloop van de Voervallei, Vossem
Zaterdag 17 september: Vriendschapstocht Ertvelde

Inschrijven ter plaatse, alle praktische informatie over de LM-Classics vindt u op www.lm-classics.com. Perscontact: Luc SOENS, 0475-79.32.21.

Geert Messiaen
Secretaris-generaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s