Vorig weekend beleefden we de start van de LM-Classics in Hooglede. Onze reporter noteerde reacties bij de start en aankomst  van deelnemers die de vele regendruppels trotseerden.

Frieda Van Nuffelen en Eduard Janssens

Frieda Van Nuffelen (68) en Eduard Janssens (72) beëindigen als een van de eersten de fietstocht. Nat maar tevreden begeven ze zich naar zaal Den Akker voor een drankje en een stempel. “We hebben net 40 km gereden en gaan nu onze kaart laten stempelen. We rijden immers voor het binnenhalen van de trui en zijn van plan elke editie van de vijf LM-Classics te rijden.” Frieda en Eduard zijn al vroeg uit de veren. Ze vertrokken om 4u45 in Aarschot en reden 151 km met de wagen om hier hun kilometers te malen. “We waren bij de eerste starters om 7u15. Het was een mooi parcours, platter dan bij ons waar het meer op en af gaat. Jammer van de regen, maar daar kunnen de organisatoren helaas niets aan doen.”
Het vrolijke fietsduo spendeert heel wat uren op de fiets. “We rijden alle wielertochten van Wielerbond Vlaanderen en bereiden ons seizoen voor in Spanje. We doen het om gezond te blijven en om niet stijf te worden, maar ook uit pure passie voor de fiets.” Aan 40 km in Hooglede hebben Frieda en Eduard overigens niet genoeg. “We gaan nu naar Begijnendijk. Daar rijden we straks ook nog de Klassieker Danny De Bie, een traject van 50 km. Hopelijk stopt het daar wel met regenen (lacht).”

Hedwig De Bock en Eddy Haemelinck

Hedwig De Bock (68) en Eddy Haemelinck (69) fietsen elk weekend met de Antwerpse Fietstoeristen. Ze hadden voor vandaag 120 km vooropgesteld, maar kiezen door het regenweer voor 80 km. “We kwamen de LM-Classics op het spoor dankzij de gespecialiseerde fietsmagazines. Het weer zit niet mee, maar een echte wielrenner moet daar tegen kunnen. We proberen deel te nemen aan vier edities om zo ook de wielertrui te bemachtigen. De volgende LM-Classic, de Rik Van Steenbergen Classic in Aartselaar is voor ons een stuk dichter in de buurt.”

Wielerclub Tielt

Ook een delegatie van Hageland en Haspengouwse Wielerclub Tielt uit Vlaams Brabant is naar Hooglede afgezakt. Ze staan met acht aan de start en rijden 40 kilometer. Net voor ze de fiets nemen, passen zij al eens de LM-wielertrui. Ze zijn erop gebrand om die na drie LM-Classics mee naar huis te nemen. “Ik woon 7 kilometer van het plaatselijke LM-kantoor. Als ik met de fiets mijn ziektebriefjes binnenbreng, zal ik deze trui met plezier dragen”, zegt Gabrielle Allard overtuigd.

Milan en Johnny Vantomme

De meest opvallende deelnemer van het hele pak was ongetwijfeld de vijfjarige Milan. Samen met peter Johnny Vantomme reden zij maar liefst 40 km. “Af en toe gaan we samen fietsen. We hebben voor hem speciaal een wielerfietsje op maat laten maken. Zijn papa is een wielrenner en zo kan hij voor en na de koers met hem rondfietsen.” En ook Milan wil wielrenner worden. Gekleed in een Saxo-Bank wielertenue bekent hij dat Nick Nuyens zijn favoriet is. Na de aankomst bestelt Johnny snel een cola voor zijn petekind. “Hij is moe, maar het ging goed. Enkel de laatste vijf kilometer heb ik wat moeten duwen.”

WOT Hooglede

WOT Hooglede is de wielerclub die het grootst aantal renners aan de start weet te brengen. 24 stoere mannen blikken nog eens terug op hun rit met een frisse pint. “Regenweer houdt ons niet tegen”, zegt voorzitter Didier Pillaert. “Al hebben we de parcourskeuze wel aangepast. We dachten 120 km te rijden, maar kozen voor 80 km om de gladde gevaarlijke stroken te vermijden. We zijn een plaatselijke club met een 60-tal rijdende leden. De harde kern is hier vandaag aanwezig en morgen gaan we samen naar het Belgisch Kampioenschap kijken.”

Marcel Derboven en Jozef Vogels

Marcel Derboven (82) en Jozef Vogels (70) kwamen met de trein vanuit Antwerpen naar Roeselare. “We gaan overal in het land rijden. De verre verplaatsingen doen we steevast met de trein. Ook de Rik Van Steenbergen Classic in Aartselaar en de Marc Wauters Classic in Heusden-Zolder gaan we fietsen. Dit jaar rij ik voor de trui, misschien kunnen we volgend jaar dan wel sparen voor een bijhorende fietsbroek. Vandaag reden we 40 km. Soms moesten we ons rechthouden op de kasseitjes, maar eigenlijk was het best te doen.”

Wielercentrum Wachtebeke

De laatste die de start neemt, is een renner van Wielercentrum Wachtebeke. “Ik moest deze voormiddag werken, maar wou toch nog wat kilometers afleggen. Net zag ik enkele collega’s binnenkomen die de 80 km reden. Ze waren doornat. Ik heb geluk, de buien zijn zo goed als over. Ik rij voor het laureaatschap, want ik wil zeker en vast een LM-wielertrui binnenhalen. Op de laatste LM-Classic in Ertvelde tekenen we met een grote delegatie van onze club present. Het parcours ligt immers op slechts enkele kilometers van onze thuisbasis.”

Herbeleef de eerste LM-Classic in Hooglede met foto’s van de inschrijvingen, de start, de tocht en de aankomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s