Over een maand starten de LM-Classics met Trofee De Muur. Vorige week stelde wielerclub Unitas Steenhuize de wielertocht van 12 mei voor bij Altebra in Ophasselt. In het gezelschap van partners, regionale wielerclubs, pers en lokale politici kregen we naast mattentaart en een frisse Ename ook een blik op de verschillende trajecten en randactiviteiten.

“De Muur is hot”, opende Unitas-voorzitter Rob Verbeurgt de voorstelling van het fiets- en mountainbike evenement. “Jaar na jaar is onze organisatie gegroeid. Het begon met de Omloop der Drie Provincies, een tocht door Zuid-Oost Vlaanderen, Henegouwen en het Pajottenland. Zeven jaar geleden werd de Muur in het parcours opgenomen. Door het twintigjarige bestaan van het bedrijf Altebra Fire Protection verhuisden we drie jaar geleden de start- en aankomstplaats naar Ophasselt. Nu is Trofee De Muur uitgegroeid tot een gevestigde waarde.”

WTC Unitas Steenhuize telt zo’n 130 actieve leden. De club heeft zijn roots in het hart van de driehoek Geraardsbergen-Ninove-Zottegem. Rob Verbeurgt kijkt met spanning uit naar zaterdag 12 mei. “Trofee De Muur werd dit jaar opgenomen in het circuit van de LM-Classics. Daar zijn we trots op. Meer zelfs, onze fietstocht is de eerste van deze zes wielertochten die worden ondersteund door de Liberale Mutualiteit en de Belgische wielerbond. We zullen zorgen voor een opener van formaat. Onze deelnemers zullen we verwennen van start tot finish.”

Trofee De Muur pakt uit met wielertochten over een parcours van 25 tot 135 km, mountainbiketrajecten, gezins- en kidsfietstochten en animatie. Vanaf 12 uur is er muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s