DSC_0646Twee weken na Herzele staat in Ophasselt de tweede LM-Classic van het seizoen op het programma: de Altebra Classic (vroeger Trofee De Muur) met start en aankomst aan het gelijknamige bedrijf op de Hasseltkouter 53.

De Altebra Classic neemt al vier jaar een prominente plaats in op de kalender van de LM-Classics. Met prachtige parcours door de Vlaamse Ardennen en het Henegouwse Pays des Collines is deze rit dan ook een topper. De langste afstand (135 km) telt ook voor het Oost-Vlaams Klimbrevet. Maar je kan ook 105, 60, 40 of 25 km afleggen. Ook de Kids leggen 25 km af.

De klimmers komen aan hun trekken met de Muur van Geraardsbergen, de Bosberg en Congoberg, en tal van andere minder gekende en rustige hellingen. Het is ook altijd uitkijken naar de unieke bevoorrading op het historische kasteeldomein van het internaat La Berlière in Houtaing (zie foto).

ALTEBRA CLASSIC PG

De Alebra Classic staat ook garant voor sfeer en animatie in de marge. DJ Jean-Marie zorgt dit jaar voor de muziek en om 12 uur is er een optreden van ‘De Helaasheid der Zingen’. Daarnaast zijn er de troeven van alle LM-Classics: uitgebreide en verzorgde bevoorradingen, douches, medische en technische assistentie, een lange deelnameprijs en een verrassing voor alle deelnemers (hier een gratis Ename abdijbier).

Drie keer deelnemen aan een van de zeven LM-Classics is opnieuw goed voor een onderdeel van de verzorgde en kwaliteitsvolle LM-wieleroutfit. Deze laureaten gaan ook in de prijzentrommel met een Ridley Fenix koersfiets, twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel in Spanje en tal van de andere prijzen. U kan de controlekaart hier downloaden: Controleblad LM Classics 2015

-> Bekijk meer info en de wegbeschrijvingen van de van de Altebra Classic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s