altebra lmDe fiets- en wielerkoorts heeft Vlaanderen nu echt wel in zijn greep, en dus is ook het ultieme aftellen naar de LM-Classics begonnen. Over exact 1 maand, op zaterdag 30 april, gaan de LM-Classics 2016 van start met de Willems Veranda’s Classic in Herzele.

Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met de Belgische Wielerbond en Wielerbond Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van 8 plaatselijke organisatoren, is dit jaar reeds aan haar zesde editie toe. Nieuwkomer op de kalender is Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem, op zaterdag 11 juni. Tussenin, op zaterdag 14 mei, staat de traditionele Trofee De Muur in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 18 juni zijn we dan weer te gast in Vossem voor de Pro Cyclo LM-Classic.

altebra lm6Op 30 juli start het tweede luik van de LM-Classics 2016 in Heusden-Zolder, gevolgd door Grobbendonk (14 augustus), West-Vlaanderens Mooiste (25 tot 28 augustus) en de Vriendschapstocht in Ertvelde (27 augustus). Op liefst 6 van de 8 LM-Classics komen ook mountainbikers aan hun trekken. Twee LM-Classics (de Marc Wauters Classis in Heusden-Zolder en West-Vlaanderens Mooiste) staan ook op de agenda van de Ladies Challenge, een circuit dat meer meisjes en vrouwen wil aanzetten tot deelname aan georganiseerde cyclotochten.

Alle LM-Classics staan voor goed beveiligde en bewegwijzerde prachtige omlopen langs rustige wegen, met afstanden voor elke fietser, degelijke en gezonde bevoorradingen en dat tegen een zeer lage deelnemingsprijs.

DSC_0511Alle fietsers worden beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens drie keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui, koersbroek of sokken + handschoenen naar keuze. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley Fenix-koersfiets en twee wielerstages met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door LM, Grinta! en de nieuwe partner Lazer (fietshelmen en sportbrillen). Biover zorgt voor de gratis drankenbevoorrading tijdens de LM-Classics.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s