Herbeleef de eerste LM-Classic, Trofee De Muur in Geraardsbergen. Lees het verslag en bekijk een uitgebreide fotoreportage met beelden van de start, de tocht en de aankomst. Wie de sfeer tenvolle wil herbeleven kan onderaan het prachtige videoverslag bekijken.

Trofee De Muur lokt de massa

Liefst 1.422 sportievelingen namen zaterdag 12 mei de start van de verschillende cyclo- en mountainbiketochten tijdens de eerste LM-Classic van het seizoen, Trofee De Muur in Ophasselt.

Zowel het droge weer als de puike organisatie van WTC Unitas Steenhuize-Wijnhuize van voorzitter Rob Verbeurgt én de democratische deelnemingsprijs zorgden voor deze grote toeloop bij de start aan Altebra. Alsmede het laureaatschap van LM en de Belgische Wielerbond, waardoor deelnemers aan drie van de zes LM-Classics een gratis koerstrui of wielerbroek bekomen.

Al vroeg voor 7 uur ’s morgens meldden de eerste deelnemers zich aan de inschrijvingstafel. Meestal vertrekkers voor de langste tocht van 135 km. Maar je kon ook deelnemen aan de 105, 75, 40 of 25 km, of 40 en 65 km mountainbiken.

Iets later arriveerden de genodigden van de Liberale Mutualiteit en de Belgische Wielerbond, die na een sportief ontbijt eveneens in de pedalen klikten.

Niemand minder dan voorzitter Tom Van Damme van de Belgische Wielerbond stond mee aan de start van de 105 km, net zoals Open Vld-politicus Bart Tommelein die vier fietsvrienden uit Oostende had meegebracht. Burgemeester Guido De Padt en twee van zijn schepenen keken toe hoe nationaal voorzitter Roni De Waele van LM om 9u30 stipt het officiële startschot liet weerklinken.

De tocht ging langs prachtige wegen in het zuidoosten van Oost-Vlaanderen en het Pays des Collines in Henegouwen, o.a. door het privé-kasteeldomein van het franstalige internaat La Berlière in Houtaing waar Unitas zijn uitstekende relaties met directeur Guido Delvoye aanspreekt. Uiteraard stond ook de beklimming van de Muur van Geraardsbergen op het programma, om te eindigen met een tocht door een hele rist deelgemeenten van Geraardsbergen en de ultieme beklimming van de Waagstraat in Sint-Antelinks.

Alle hellingen waren, zoals tijdens de grote wielerklassiekers, aangegeven met een afzonderlijk bord.

Na een verkwikkende douche konden de deelnemers bij een stevige pint of frisdrank genieten van de animatie met zanger Frank Valentino en een buikspreker.

Aan de aankomst niets dan gelukkige gezichten. Zowel het prachtige parcours langs vele ongekende wegen en kuitenbijters, de voortreffelijke organisatie, het aangename weer als het plezier om samen met vrienden te kunnen fietsen, deed iedereen deugd. En eindelijk zonder regen!

Het programma van de volgende LM-Classics: • 9 juni 2012: Dwars door de Druiven- & Witloofstreek (Vossem) • 21 juli 2012: Rik Van Steenbergen Classic (Aartselaar) • 4 augustus 2012: Marc Wauters Classic (Heusden-Zolder) • 8 september 2012: Jean-Marie Pfaff Classic (Diksmuide) • 29/30 september 2012: Oost-Vlaams Fiets & MTB Weekend (Ertvelde)

TIP: Bekijk uw eigen doortocht op de Muur op de website van WTC Unitas. Meer dan 1000 foto’s worden daar binnenkort online verwacht.

Bekijk het fotoalbum:

Ook Marie-Christine Cocquyt zorgde voor heel wat mooie foto’s! Bekijk haar album via Picasa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s