Op deze website kan u een pak foto’s van de LM-Classic in Aartselaar bekijken. Maar we zijn ook benieuwd naar reacties en dus nam onze reporter ter plaatse vlijtig enkele interviews af. Hij ging praten met deelnemers en had een gesprek met de André De Vos, voorzitter van Fietstoerisme De Bevers die met zijn wielerclub deze Rik Van Steenbergen Classic organiseerde.

FT De Bevers zorgde voor een puike organisatie

De leden van FT De Bevers organiseerden voor de dertiende keer hun RVS-Classic. “Voor het eerst doen we dat met de Liberale Mutualiteit als partner”, zegt voorzitter André De Vos trots. “Dat we geselecteerd zijn voor de LM-Classics zorgt voor extra promotie. We hopen daar ook volgend jaar deel van uit te maken.”

De Bevers zijn een fietsclub uit Mortsel. Toch organiseren zij in Aartselaar een wielerevent. “De stichter van onze club was bevriend met iemand die Rik Van Steenbergen goed kende. Eerst was het een koers voor beroepsrenners, maar onze stichter wou er ook een inrichten voor wielertoeristen. We krijgen veel medewerking van de gemeente. Doorheen het jaar organiseren we nog ritten, zoals bijvoorbeeld in Borsbeek.”

André zit tijdens de rit aan de inschrijvingstafel. Ook de andere clubleden zijn druk in de weer. FT De Bevers zorgt met heel wat medewerkers voor een puike organisatie. “Met de voorbereiding zijn we al vroeg bezig. In taken als het traject uitzetten, de bevoorradingen opstellen en promotie maken, kruipt veel tijd. Maar we willen dat het allemaal in orde is! Al zijn we ook afhankelijk van het weer natuurlijk. Mooi weer zorgt voor veel deelnemers, leert onze ervaring. De voorbije edities telden we tussen de 750 en 850 inschrijvingen. Door het grijze weer vandaag zullen we het helaas met minder moeten stellen.”

Bewaakte fietsenparking

Zo’n 400 deelnemers namen uiteindelijk de start. “Het weer speelde wel degelijk zijn rol”, zegt André na afloop. “Toch zijn we bijzonder tevreden. We kregen heel wat positieve reacties op onze organisatie. Zo konden veel deelnemers de gratis fietsparking appreciëren. Ook de samenwerking met de LM-Classics was een voltreffer, met de mooie aankomstboog bij de start als blikvanger.”

Enkele deelnemers over hun tocht:

Net als vele andere bekende gezichten die we al hadden gezien in de eerste LM-Classic te Hooglede, is ook Hageland en Haspengouwse Wielerclub Tielt opnieuw van de partij met enkele renners. “We vertrokken in de regen voor een rit van 50 km. Maar die hield ons niet tegen. We vertrokken thuis om 6u30. Onze tocht zat erop om 10u. Het parcours was mooi en de organisatie dik in orde. We rijden ook de Marc Wauters Classic in Heusden-Zolder en de Omloop van de Voervallei in Vossem. We gaan dus zeker en vast voor het binnenhalen van de LM-wielertrui. In Hooglede hebben we die al kunnen passen.”

De renners van WTC De Sprinters Geel rusten uit in de kantine na een rit van 85 km.  “We zijn in Zoersel gestart in de regen. Maar dat kon ons niet deren. Als je elke keer moet wachten op droog weer, kan je in ons land maar weinig rijden. De tocht viel goed mee, niet te zwaar. Al zijn we getraind natuurlijk want elke week rijden we in groep een tocht van de Wielerbond. En net als veel andere clubs organiseren ook wij een rit voor wielertoeristen. Hier in Aartselaar namen we al een zestal keer deel.”

-> Bekijk enkele sfeerbeelden.

-> Bekijk ook de uitgebreide fotoreportage van de LM-Classic in Aartselaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s