Op de volgende LM-Classic is het nog slechts een paar dagen wachten. Op zaterdag 6 augustus kan je in Heusden-Zolder 50, 95 of 155 km fietsen. De organisatie is in handen van wielerclub Berg-op-Eversel die tijdens de Parochiefeesten van Eversel voor de tiende keer de Marc Wauters Classic op touw zet.

Ghislaine en Marie-Josée namen een kijkje tijdens de LM-Classic in Aartselaar. Zaterdag is het hun beurt in Heusden-Zolder!

De LM-Classic in Aartselaar was voor de organisatoren een ideale gelegenheid om eens te gaan kijken bij de collega’s van de RVS-Classic. Marie-Josée Vanluyd en Ghislaine Weyens vertrokken al om 7 uur richting Aartselaar. Net voor ze de bevoorrading gingen inspecteren, konden wij met hen al eens vooruitblikken naar 6 augustus.

Marie-Josée: “Marc Wauters is een bekend oud-wielrenner uit onze regio. Zijn verzorger woonde in ons dorp. De Classic is begonnen als criterium. Ook voor de wielertoeristen werd dan iets ingericht. Later groeide dat uit tot deze rit die we nu voor de tiende maal organiseren. Het wielerevent past binnen onze parochiefeesten waar ook allerlei andere activiteiten voor alle leeftijden op het programma staan.”

Marie-Josée en Ghislaine verwachten zaterdag zo’n 700 deelnemers. “Tot nu toe hebben we altijd geluk gehad met het weer, hopelijk is dat ook dit jaar het geval. We kijken uit naar deze editie en zijn benieuwd wat de samenwerking met de Liberale Mutualiteit zal brengen. LM Limburg maakt alvast volop promotie en stuurde in de provincie een pak uitnodigingen de deur uit. Verder kreeg ik zelfs vanuit Engeland en Nederland al vragen over onze fietstocht.”

De deelnemers mogen vertrouwen op een uitstekend georganiseerde rit. De voorbereidingen lopen prima. Ghislaine: “We pakken ook uit met enkele extra’s. Zo voorzien wij sanitair voor dames bij aankomst op de stopplaatsen, bieden we elke deelnemer bij aankomst een stuk taart aan en openen we een bewaakte fietsenparking.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s