Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ook aan de eerste editie van de LM-Classics en het fietsseizoen. 1097 fietsers namen op zaterdag 17 september deel aan de Vriendschapstocht in het Oost-Vlaamse Ertvelde. Wij volgden het enthousiasme aan de start en aankomst en gingen ook een kijkje nemen op het parcours zelf. Dat leverde een hoop mooie sfeerbeelden op! Klik onderaan op de blauwe links om de foto’s te bekijken.

Het is een drukte van jewelste aan sporthal Hoge Wal. De fietsen worden afgesteld, gekeurd en veilig geparkeerd in de gratis fietsensparking. Aan de inschrijvingstafel is het aanschuiven. Al om 9 uur is het duidelijk dat deze LM-Classic een topper wordt. Voor veel toerfietsers was het een van de laatste mogelijkheden om een mooie georganiseerde fietstocht te rijden, terwijl veel mountainbikers hier hun seizoen openen.

De Vriendschapstocht, een organisatie van TC Houtland Ertvelde, is toe aan zijn 49ste editie. Voorzitter Albert Geldhof neemt ons mee voor een rondrit op het parcours. Eerste halte is de bevoorradingspost voor mountainbikers in brouwerij Augustijn. Daar is het smullen van koekjes en fruit, maar vooral het bier valt natuurlijk in de smaak Het hoeft niet te verbazen dat vele sportievelingen hier een iets langere tussenstop maken. Eenmaal de dorst gelest zetten ze hun tocht verder door de brouwerij terug het veld in.

De mountainbikers zwoegen doorheen landwegen, kerkwegels, bossen en rijden om en rond het windmolenpark van Rieme. Aan een van die windmolens houden we halt. We zien mountainbikers op de tanden bijten tijdens de korte maar stevige klimmetjes die ze hier voor de kiezen krijgen.

Na de middag eisen de kinderen de aandacht op. Ze groeperen zich onder de LM-boog voor de start van hun fietstocht. Een rit van zo’n 20 kilometer onder begeleiding van ervaren monitoren.

Aan het eind van de dag telt het inschrijvingsblad bijna 1100 deelnemers. Mooier kunnen de eerste LM-Classics niet worden afgesloten.

Bekijk het fotoalbum van de start en aankomst

Bekijk het fotoalbum van de rondrit op het parcours

Lees ook ‘LM-Classics sluiten af in schoonheid’

One thought

  1. We bedanken de Liberale Mutualiteit voor de correcte samenwerking bij de organisatie van onze 1ste LM-Classics in Ertvelde

    vanwege het bestuur TC Houtland Ertvelde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s