Visite Magazine zet deze week de eerste LM-Classic ‘Trofee De Muur’ in de kijker. In een interview met Rob Verbeurgt, voorzitter van organisator WTC Unitas Steenhuize, leren we meer over deze wielerclub en hun fietstocht. Een mooie vooruitblik naar zaterdag 12 mei.

Lees hierna enkele stukjes uit het interview of bekijk het volledige artikel zoals het verscheen in Visite Magazine Ninove/Geraardsbergen: Wielertoeristen kijken uit naar Trofee De Muur.

Rob Verbeurgt: “Al 15 jaar organiseren we een wielertocht. In de beginperiode deden we dat met een gelijkaardige rit onder de naam De Omloop der 3 Provincies. Door de populariteit van de Muur als trekpleister voor wielertoeristen hebben we een aantal jaar terug besloten om deze helling op te nemen in zowel het parcours als de naam.”

Vorig jaar beleefde Unitas een succesvolle editie met zo’n 1.300 deelnemers. Verbeurgt: “Onze topeditie lokte 1.500 fietsers. De opkomst is natuurlijk afhankelijk van andere fietsevenementen en het weer. Doorheen de jaren hebben we al eens moeten afrekenen met een mindere editie door storm, hagel en zelfs sneeuw. Toch zijn we blijven doorgaan. Dit jaar hopen we op prachtig weer en veel deelnemers. De Muur blijft ook een hype, een uitdaging voor elke renner.”

Bestuursleden van WTC Unitas bij de startplaats in Ophasselt

Wielertochten zijn populair. Elke week vind je wel ergens in Vlaanderen een uitgepijld parcours. Unitas probeert zich op verschillende aspecten te onderscheiden van andere organisaties. “We hanteren een lage deelnameprijs van maximum 5 euro. In die prijs zitten een of twee bevoorradingen naargelang de gekozen afstand. Op ons parcours pakken we niet enkel uit met de beklimming van de Muur. We rijden bijvoorbeeld ook door het historische kasteeldomein La Berlière in Houtaing.”

“Trofee De Muur richt zich ook naar gezinnen. De omloop van 25 km is een ideale familietocht zonder de Muur en de jeugdige wielerfans kunnen zich uitleven tijdens een begeleide tocht. Het is ons doel om een totaalpakket te organiseren. Fietsen primeert, maar daarnaast bieden we een aangename cafetaria en animatie. Dit jaar zorgen Frank Valentino en buikspreker Gert Boullart voor ambiance.”

Erkenning

De Altebra Trofee De Muur is een vaste waarde op de wielertoeristenkalender. Dit jaar werd de tocht ook opgenomen in de selectie van de LM-Classics. “Dat zijn zes wielertochten die geselecteerd werden door de Belgische Wielerbond en de Liberale Mutualiteiten”, zegt Verbeurgt. “Voor onze club is die deelname een erkenning voor de inzet en het werk van de voorbije jaren. De samenwerking zorgt voor extra mogelijkheden en promotie.”

 

Bekijk het volledige artikel zoals het verscheen in Visite Magazine Ninove/Geraardsbergen: Wielertoeristen kijken uit naar Trofee De Muur.

Meer over Visite Magazine op www.visitemagazine.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s