Nog twee keer slapen en dan is het zover. Dan gaan de LM-Classics 2012 van start. Ook dit jaar is het zenuwachtig aftellen voor WTC Unitas, de organisatoren van de eerste LM-Classic met start in het Oost-Vlaamse Ophasselt (Geraardsbergen). Hun Trofee De Muur opent zaterdag de reeks van zes uitgelezen fietsritten over zeer afwisselende parcours, waarbij er telkens keuze is uit verschillende afstanden zodat zowel de geoefende als de iets minder in conditie zijnde wielerliefhebber aan zijn trekken komt.

“De voorbije dagen was het vooral afwachten wat de weergoden voor zaterdag in petto hebben”, zegt coördinator Luc Soens. “Het compleet onstabiele weer geeft ons wat kopbrekens. Het maakt een hemelsbreed verschil uit of het droog blijft en de zon zich af en toe laat zien, dan wel of het de hele dag regent! Volgens de laatste berichten zullen we niet mogen klagen.”

“Aan de voorbereiding door de organiserende club en de Belgische Wielerbond zal het zeker niet liggen”, weet Luc Soens. “Zij pakken dit aan als gaat het om een echte wielerklassieker! En voor veel wielertoeristen zal dit ook een beetje het geval zijn, aangezien ze zaterdag de enige echte Muur van Geraardsbergen onder de wielen krijgen, naast een pak andere mooie hellingen en vergezichten!”

“Zelfs de camera’s zijn erbij want LM-Classics sloot een overeenkomst met het professionele Motomediateam voor een 20 minuten durende film over de eerste LM-Classic van het jaar. Vanaf midden volgende week zal die op deze website te zien zijn. Een extra-reden om u zaterdag zelf in de kijker te komen fietsen”, zegt Luc Soens die meteen ook alle organisatoren van de LM-Classics 2012 alle succes en een recordaantal deelnemers toewenst.

Alle gegevens over Trofee De Muur vindt u hier: 12 mei 2012: Trofee De Muur – Ophasselt (Geraardsbergen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s