DSC_0955De LM-Classics zijn 2014 gestart met een topper. Op en rond het stemmige Burchtplein in Herzele was het zaterdagmorgen van heel vroeg een gezellige drukte van af- en aan rijdende fietsers en wielertoeristen die er de start namen van de Willems Veranda’s Classic.

Het succes van deze eerste rit in de LM-Classics 2014 laat zich raden: een toporganisatie van WTC De Wijngaardvrienden, de logistieke steun van Willems Veranda’s, een gevarieerd aanbod voor elke fietser (kids inbegrepen) met afstanden van 25 tot 140 km, cyclo- en mountainbiketochten door het prachtige achterland van de Vlaamse Ardennen en de streek rond Geraardsbergen, pittoreske parcours langs rustige en schilderachtige wegen, verzorgde en voldoende bevoorrading, goede en attente bewegwijzering, seingevers aan de gevaarlijkste oversteekplaatsen, animatie met de lokale radio Top Star enz… Geen wonder dat alleen al op zaterdag bijna 2.000 fietsliefhebbers opdaagden, en zondag daar nog net geen 500 bovenop.

Burgemeester Johan Van Tittelboom en schepen van Sport Stefaan Lauwaert zagen dat het goed was, bevriende kandidaten op 25 mei zoals Carina Van Cauter en ex-wereldkampioen Filip Meirhaeghe stonden mee aan de start, net zoals voorzitter Tom Van Damme van de Belgische Wielerbond, Marnix Duprez namens LM-Classics-partner Kortweg Cycling Travel, het Willems Veranda’s Continentale wielerteam, veldrijder Klaas Vantornout en vele anderen. Volgende afspraak voor de LM-Classics op zaterdag 17 mei met een andere klassieker, Altebra’s Trofee De Muur in Ophasselt!

Bekijk ook het uitgebreide fotoalbum van de organiserende fietsclub ‘Wijngaardvrienden’

Deze slideshow vereist JavaScript.

Klik op een foto voor het starten van de slideshow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s