ridley-fenix-c30Ook in 2017 worden de LM-Classics een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers. Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van acht plaatselijke organisatoren, is volgend jaar al aan haar zevende editie toe. Nieuwkomer in de kalender is de Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem.

De start van de LM-Classics 2017 wordt opnieuw gegeven in Herzele met de Willems Veranda’s Classic op zaterdag 6 mei. Twee weken later, op zaterdag 20 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 17 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem (cyclo) en de Martinusrit (vtt).

In Heusden-Zolder start het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 29 juli met de Classic Marc Wauters.  Een week later, op zaterdag 5 en zondag 6 augustus, doen de LM-Classics voor het eerst Ichtegem aan voor de Jurgen Vandewalle Classic.  Op zondag 13 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus. We eindigen dit jaar opnieuw in Ertvelde voor de Vriendschapstocht op zaterdag 2 september.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens drie keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui of koersbroek of sokken + handschoenen in de befaamde Bioracer-kwaliteit. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee wielerstages met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (fietshelmen en sportbrillen), de nieuwe partner Crelan (tickets en vip-tickets voor het veldrijden), Grinta! en LM.

Dit is de volledige kalender van de LM-Classics 2017

  • Zaterdag 6 mei, Herzele:  Willems Veranda’s Classic
  • Zaterdag 20 mei, Ophasselt: Altebra Muur Classic
  • Zaterdag 17 juni, Zomergem: Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem & VTT Martinus
  • Zaterdag 29 juli, Heusden-Zolder: Classic Marc Wauters
  • Zaterdag en zondag 5 en 6 augustus, Ichtegem: Jurgen Vandewalle Classic
  • Zondag 13 augustus, Grobbendonk: Militair Kamp Label
  • Donderdag 24 tot zondag 27 augustus, Roeselare: West-Vlaanderens Mooiste
  • Zaterdag 2 september, Ertvelde: Vriendschapstocht

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s