Over uitgerekend één maand, op zaterdag 5 mei, starten de LM-Classics 2018. De eerste van negen ritten is de Willems Veranda’s Classic met start en aankomst in Herzele. Ook in 2018 worden de LM-Classics een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers!

Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van negen plaatselijke organisatoren, is dit jaar al aan haar achtste editie toe. Nieuwkomer op de kalender is Belgian Cycling Happening in Eeklo. Alle andere organisaties van vorig jaar zijn gebleven, een teken van wederzijds vertrouwen!

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei  op de Burchtweide in Herzele kan je kiezen tussen 25, 50, 77, 115 of 140 km fietsplezier langs een vernieuwd parcours door het prachtige achterland van de Denderstreek, de Vlaamse Ardennen en de streek rond Geraardsbergen. Er zijn ook mountainbikeritten van 25, 36, 47, 56, 67 en 78 km en een kidstocht van 25 km. Opnieuw kan je rekenen op een perfect aangeduid parcours, ruime en verzorgde bevoorrading onderweg, een aandenken en gratis biertje, gebruik van douches, fietsenparking, een après-fietsparty, animatie door radio Star, enz. Er is een LM-groepsstart met officiële foto en startschot op zaterdag om 9u30. Later op de dag is er nog een After Classics Criterium met Wout Van Aert, Stijn Devolder, Sep Vanmarcke, Jolien D’Hoore en de Herzeelse Sofie De Vuyst!

Twee weken later, op zaterdag 19 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 16 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem (cyclo) en de Martinusrit (vtt).

In Heusden-Zolder start het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 28 juli met de Classic Marc Wauters.  Een week later, op zaterdag 4 en zondag 5 augustus, doen de LM-Classics Ichtegem aan voor de Jurgen Vandewalle Classic.  Op zondag 12 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus. De Vriendschapstocht in Ertvelde is er op zaterdag 1 september. En we eindigen dit jaar in Eeklo op zaterdag 22 en zondag 23 september met de Belgian Cycling Happening waar we ook het “grootste LM-peloton” aan de start krijgen.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens vier keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui of koersbroek of sokken + handschoenen in de befaamde Bioracer-kwaliteit. Dit jaar kan men ook gaan voor het zeer praktische mouwloze windhesje. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (fietshelmen en sportbrillen), Crelan (tickets en vip-tickets voor het veldrijden, gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert), Grinta! en LM.

Nieuw dit jaar is de algemene inschrijvingsprijs van slechts 5 euro op alle LM-Classics (+ 2 euro voor niet-vergunninghouders), gratis consumptie inbegrepen!

Kijk op http://www.lm-classics.com ook voor de volledige kalender en alle details over starturen enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s