Met West-Vlaanderens Mooiste staat van donderdag 23 tot zondag 26 augustus een heuse vierdaagse op de kalender van de LM-Classics. De echte LM-Classic, met groepsstart om 9.30 en gratis massage achteraf door Naqi, is op zaterdag. Maar ook op de andere dagen van dit fietsevent met 10.000 deelnemers kan je je stempel verdienen om laureaat te worden van de LM-Classics 2018. Afspraak aan Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 400 in Roeselare.

Donderdag kronkelen de vlakke parcours (25, 50, 75 en 100 km) naar het Houtland in het centrum van West-Vlaanderen. Je maakt kennis met de Tourhoutse bossen en de langste afstanden gaan tot Snellegem en Zerkegem en je komt langsheen het kasteel d’Aertrycke.

Op vrijdag gaat het opnieuw langs landelijke wegen richting Gullegem en Moorsele. Je fietst (25, 50, 75 of 100 km) doorheen het Steenbeekbos en ontdekt het groene lint in Moorsele.

Op zaterdag ontdek je de glooiende landschappen, panorama’s en natuurgebieden ten zuidoosten van Ieper en passeer je heel wat relicten en getuigenissen van WO1 tijdens de ritten van 25, 50 en 75 km. De tochten van 100 en 125 km nemen ook het West-Vlaamse berglandschap mee met de Kemmelberg, de Rode Berg en andere minder of meer gekende heuvels. Er is een LM-groepsstart om 9u30 met startschot door secretaris-generaal Geert Messiaen van de Landsbond van Liberale Mutualiteiten.

De mountainbikers komen zaterdag eveneens aan hun trekken met tochten van 30, 45, 60 en 75 km over bos-, veld- en grindwegen in het open landschap ten zuidwesten van Roeselare (Beitem, Ledegem, Gullegem) met een passage door het natuurdomein De Kleiputten, het bosparadijs Bergelen en het Bergmolenbos. Eveneens op zaterdag is er ook retrofietstocht met een groepsstart om 10 uur.

Op zondag tenslotte kan je 25, 50, 75 of 100 km fietsen naar de Huwynsbossen en ontdek je langs luwe wegen de vele bossen in de regio Wingene. De mountainbikers kunnen dan 30, 45, 60 of 75 km rijden in de groententuin van de provincie (Staden, Westrozebeke, Hooglede) en op het parcours van het WK cyclocross met korte, pittige klimmetjes en technische passages.

Alle verder info op www.lm-classics.com en op www.westvlaanderensmooiste.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s