Zaterdag 4 mei, over precies een maand, wordt in Herzele het startschot gegeven van de LM-Classics 2019. De Willems Veranda’s Classic is traditioneel een prachtige opener. Opnieuw worden duizenden wielertoeristen, mountainbikers en fietsfanaten verwacht op deze eerste afspraak van het jaar.

De LM-Classics zijn aan hun negende editie toe. Ook in 2019 belooft deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit, Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door diverse commerciële partners en met de grandiose inzet van tien plaatselijke organisatoren, een feest te worden voor de sportieve fietser.

U leest het goed: dit jaar staan er liefst 10 LM-Classics op het programma, verspreid over alle Vlaamse provincies. Die zorgen niet alleen voor gezond fietsplezier voor jong en oud, voor getrainde en minder geoefende sporters. Iedereen die deelneemt aan minstens vijf LM-Classics en zijn of haar afgestempelde controleblad tijdig terugstuurt, ontvangt als laureaat een gratis onderdeel van het LM-wielertenue in de befaamde Bioracer-kwaliteit. Dit jaar is er keuze tussen de LM-wielertrui, wielerbroek, windhesje, sokken + handschoenen of wintersokken + handschoenen.

Maar er is meer. Alle laureaten komen in aanmerking voor een fantastische prijzenpot met als hoofdprijs opnieuw een Ridley koersfiets. Dit jaar gaat het om een Ridley Fenix, de all-round topper die ideaal is voor het Vlaamse klassieke werk. Evenmin te versmaden zijn de twee fietsvakanties op Mallorca met Kortweg Cycling Travel, dé referentie voor wielerstages in het buitenland. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (helmen), Crelan en Grinta!

Daarnaast behouden de LM-Classics ook in 2019 hun kwaliteitslabel: aangename, goed uitgepijlde tochten langs verrassende en minder gekende parcours, kwaliteitsvolle bevoorrading, uitgebreide sanitaire en parkeervoorzieningen, een lage deelnemingsprijs (slechts 5 euro, gratis consumptie inbegrepen, op nagenoeg alle organisaties), enz. Op een aantal LM-Classics krijg je na afloop gratis een deugddoende massage van Naqi. Verder geen gedoe met voorinschrijvingen: inschrijven doe je alleen ter plaatse de dag zelf.

Van Herzele tot Lanaken

Op het programma staan opnieuw heel wat klassiekers die hun strepen reeds hebben verdiend, maar ook enkele nieuwkomers. We starten op zaterdag 4 en zondag 5 mei op de Burchtweide met de Willems Veranda’s Classic in Herzele waar je kan kiezen tussen 25, 55, 75, 90, 115 of 140 km door het prachtige achterland van de Denderstreek, de Vlaamse Ardennen en de streek rond Geraardsbergen. Er zijn ook mountainbikeritten van 25, 36, 48, 58, 67 en 77 km en een kidstocht van 25 km. Herzele staat gekend voor zijn uitgebreide animatie en après-fietsparty en dat zal dit jaar niet anders zijn. Er is een LM-groepsstart met officiële foto en startschot op zaterdag om 9u30.

Twee weken later, op zaterdag 18 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 15 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Les Collines.

De Pro Cyclo Classic in Vossem is na enkele jaren opnieuw van de partij naar aanleiding van het 105-jarig bestaan van Café De Congo. Op zaterdag 22 juni verken je er het prachtige Waals-Brabant en de streek rond Leuven.

In Eeklo word je op zaterdag 13 juli verwacht voor de Ledeganck Fietstochten door het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen. Het organiserende Wielercomité stond in 2018 in voor de Belgian Cycling Happening en verovert nu zijn plaatsje op de kalender van de LM-Classics.

Tweede adem

Vanaf augustus beginnen we aan de tweede helft van het programma. Op zaterdag 3 en zondag 4 augustus zijn we opnieuw te gast in Ichtegem voor de Jurgen Vandewalle Classic. Op zondag 11 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus. De Vriendschapstocht in Ertvelde is er op zaterdag 31 augustus. En we eindigen dit jaar met een Limburgse nieuwkomer. Van donderdag 5 tot en met zondag 8 september kan je in Lanaken deelnemen aan Limburg Fietsvierdaagse.

Meer gedetailleerde info vind je verder op deze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s