De Tour heeft ons land verlaten, dus alle aandacht kan opnieuw naar de LM-Classics gaan! Zaterdag 13 juli staan in Eeklo de Ledeganck Tochten op het programma, meteen de vijfde LM-Classic van het seizoen.

Het organiserende Wielercomité Eeklo trekt met de cyclotochten (120, 80 en 50 km) naar de wondermooie en rustige Meetjeslandse en Zeeuwse polders. De 120 km gaat over Hoofplaat naar Hoek en in een boog rond Terneuzen bijna tot in Hulst. Langs Sas van Gent duik je opnieuw België binnen.

De natuur in de polder is nu in zijn mooiste groen en je kan er uitgebreid genieten van het weidse landschap. Voor veel fietsers die de Vlaamse Ardennen gewoon zijn een totaal ander en verrassend decor. Wie het niet zo heeft op de kuitenbijters zal het vlakke parcours waarderen en desgewenst snelheid kunnen maken.  Alleen als er flink wat wind staat kan het nog een pittige bedoening worden.

Ook de mountainbikers komen opnieuw aan hun trekken met tochten van 50, 25 en 15 km door en rond de Lembeekse en Oosteeklose bossen. Er is ook kidstocht van 15 km met start om 13.30. Cyclo kan al starten vanaf 7 uur, mtb vanaf 8 uur. Alle formaliteiten aan het Sportpark in de Pussemierstraat in Eeklo.

Zoals op elke LM-Classic betaal je slechts 5 euro voor een dag fietsplezier (7 euro voor niet-vergunninghouders). Je kan ook nog steeds beginnen sparen voor je LM-wieleroutfit. Na Eeklo volgen nog 5 LM-Classics!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s