De jonge Rwandese renners die een zestalweken in België verblijven met de steun van onder andere LM Oost-Vlaanderen hebben het naar hun zin. Gisteren kwamen er twee eliterenners en twee beloften aan de start in Deinze. Maandag raceten enkele van de jongens nog in Zottegem. In Deinze stond een race van maar liefst 114 kilometer op het programma in extreme hitte. Onze Rwandese jongeren maakten er kennis met een typisch Vlaams, bochtenrijk parcours.

Eliterenner Fidèle en de beloften (U23) Jean-Pierre, Cypriën en Moise begonnen aan de wedstrijd vanop de eerste rij. Ook hun coach Adrien was aanwezig, met hem hadden we een kort gesprek.

Ik help de jongens van Rwanda al heel lang, met enkele van hen ben ik opgegroeid in hetzelfde dorp. Ik ken ze dus al van zeer jonge leeftijd. Twaalf jaar geleden was ik zelf een professionele wielrenner, zo is team Skol bij mij terechtgekomen om de youngsters te coachen.”

Ook de burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen, was erg tevreden dat de Rwandese renners hier aan de start stonden. “Het is goed voor de mondialisering van de wielersport en ik zou bijna durven zeggen dat er een groter internationaal gezelschap in Deinze is vandaag dan in de Ronde van Frankrijk. Ik vind het fantastisch dat ze hier zijn, ik merk ook dat ze goed meerijden. Als ze die snelheid in de benen krijgen in combinatie met klimmen denk ik dat ze wel wat mogelijkheden hebben om het te maken in het wielrennen.”

De volgende wedstrijden op de planning zijn wedstrijden voor de junioren Jean-Baptiste, Felicien en Eric, zaterdag 27 juli in Lierde en zondag 28 juli in Tielt (Kanegem).

Bekijk hier de aftermovie van de wedstrijd in Deinze.

Klik op een foto om de fotoreportage te starten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s