Met West-Vlaanderens Mooiste staat van donderdag 22 tot zondag 25 augustus met Roeselare als uitvalsbasis een vierdaagse LM-Classic op het programma. Op een van de vier dagen kan je sparen voor je LM-wielertenue, maar je bent natuurlijk welkom om meerdere dagen te fietsen of te mountainbiken.

Met Expo Roeselare langs de Diksmuidsesteenweg 400 kan je elke dag starten voor een ander parcours. Er zijn uitgebreide bevoorradingen, gratis consumptie bij aankomst,  technische assistentie onderweg, verzorgde accommodatie met kleedkamers en toiletten, gratis fietsenstalling en gezellige après-bike in het café Velo, en dat alles voor 5 euro per deelname.

Op donderdag (25, 50, 75 en 100 km) fietsen we via Westrozebeke richting Langemark-Madonna. De fietstocht is gekenmerkt door de vele vlakke en verkeersarme wegen, wijde landschappen, vele historische hoeves en allerlei toeristische attracties langsheen de route. De grotere afstanden fietsen doorheen de Ijzerbroeken, richting Lo-Reninge.

Ruddervoorde staat vrijdag op het fietsmenu (zelfde afstanden). Fietsvriendelijke wegen in een landelijke omgeving zijn de fietsingrediënten. Je fiets in het hart van de provincie langsheen verschillende bospartijen naar de bevoorrading in Ruddervoorde.

De sportieve fietsers fietsen zaterdag (25, 50, 75, 100 of 125 km) dwars doorheen het West-Vlaamse berglandschap. Fietsen door het Heuvelland staat synoniem voor een uitdagend parcours in een schitterend decor. De mountainbikers (30, 45, 60 en 75 km) gaan naar de Kleiputten en het Domeinbos in Roeselare, de lange afstanden richting Bergelen in Gullegem.

De langste afstanden fietsen op zondag (25, 50, 75 en 100 km) richting Werken en Diksmuide. Het vlakke polderlandschap, getekend door de vele weersinvloeden, is een schitterend fietsdecor. De mountainbikers (30, 45, 60 en 75 km) volgen de glooiende landschappen richting Staden, Westrozebeke en Hooglede.

Hier kan je alle digitale routes downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s