In je kot blijven en ‘eenzame’ fietstochten maken staat al enkele weken op het programma. 

fd9a1c12-e6e8-4816-9417-8aaccc75be17Kruip jij ook vaker op de fiets dan voordien? De lange ritten en herhaalde trainingen zorgen vaak voor zadelongemakken. Daarom is het belangrijk de huid van de billen extra te verzorgen, zodat de wrijving tijdens de rit minimaal blijft.

Hoe voorkom je irritatie?

  • Neem de juiste houding aan
  • Draag kwalitatieve kleding
  • Goede persoonlijke hygiëne
  • Gebruik een anti-frictie crème die de huid laat ademen en hydrateert

Ook het ontluikend lentezonnetje kan bedrieglijk zijn. Vaak is het ’s ochtends veel kouder dan het eruitziet. Net zoals het bij auto’s geen goed plan is om plankgas te geven bij een koude motor, is het ook belangrijk je spieren op te warmen alvorens het beste van jezelf te geven op de fiets.

Smeer je benen daarom steeds in met een opwarmende olie of gel. Deze bestaan in licht opwarmende en stevig opwarmende versies. Kies een crème die het best bij jou en je huidtype past. Die frisse ochtendritjes zullen plots veel aangenamer voelen.

Wat is nog belangrijk om gezond en fit in je kot te blijven?
Een gezonde, evenwichtige voeding en voldoende hydratie is van cruciaal belang om je spieren en lichaam fit te houden. Maar ook voldoende rust mag niet ontbreken. Gun je spieren deze rust, laat ze herstellen na een rit. Zo kan je sneller terug de fiets op met frisse benen en is dat persoonlijk record binnen handbereik.

2aa3f4bb-659f-45f6-a422-2859dbe7bf20Hoe bevorder je het herstel van de spieren?

Met een herstel bevorderende crème, die het intern drainagesysteem passief activeert. Combineer dit met actieve drainage van afvalstoffen en je zit in een mum van tijd weer met frisse benen op je fiets. Het actief draineren van afvalstoffen kan door middel van een foam roller of een compressie toestel.

Bezoek de webshop www.fysioshop.be  en ontvang met de code LMFIETST  t.e.m. 31 mei 2020 een korting van 20% op het volledige NAQI® Sport gamma. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s