De Liberale Mutualiteiten en de Belgische Wielerbond sluiten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de komende vijf jaar.

Het partnership van LM en Belgian Cycling loopt al meer dan tien jaar en wordt opnieuw verlengd tot eind 2024. “Door de samenwerking met de Belgische Wielerbond is LM uitgegroeid tot hét ziekenfonds dat inzet op fietsen”, zegt nationaal voorzitter Roni De Waele van de Liberale Mutualiteiten. “Fietsen is één van de meest democratische en toegankelijke vormen van beweging. Zowel de geoefende wielertoerist, de woon-werkfietser, het jonge gezin als de actieve senioren hebben belang bij fietsen als gezonde beweging. Als mutualiteit zetten wij meer dan ooit in op preventie, en fietsen past hier uitstekend in”.

Door de samenwerking met LM kan Belgian Cycling diverse projecten rond het jeugdwielrennen ondersteunen. Door de nieuwe overeenkomst is ook de toekomst verzekerd van de LM-Classics. Die zouden dit jaar hun 10-jarig bestaan vieren. Door de coronacrisis wordt dit verplaatst naar 2021. Er zijn nog meer plannen. In de toekomst komt er opnieuw een LM-Classic in Wallonië. En LM zal samen met de wielerbond ook nieuwe projecten voor de jeugd uitwerken.

Ook Belgian Cycling is tevreden met het verlengde partnership met LM. “De Liberale Mutualiteiten zijn al jaren een zeer actieve partner van de Belgische Wielerbond”, zegt voorzitter Tom Van Damme van Belgian Cycling. “De LM-Classics zijn hiervan een mooi voorbeeld. Dit circuit met goed georganiseerde wielertochten voor ieders mogelijkheden heeft zijn plaats verworven in het fietslandschap. De nieuwe overeenkomst laat toe om de LM-Classics nog verder uit te bouwen en samen nog meer initiatieven te nemen ter promotie van de wielersport en het fietsen als gezonde beweging”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s