Zaterdag 21 mei verwelkomt Fietsclub Unitas opnieuw de deelnemers aan de Altebra/Muur LM-Classic met start en aankomst aan de gebouwen van Altebra aan de Hasseltkouter in Ophasselt (Geraardsbergen). 

Zoals de naam het zegt staat de Muur van Geraardsbergen centraal in deze tweede LM-Classic van het seizoen. Maar er zijn ook nog de Bosberg, Congoberg en Berg te Bever. De cyclotoeristen die 130 km afleggen krijgen maar liefst 14 hellingen, drie kasseistroken en 1.271 hoogtemeters voor de kiezen door de Denderstreek, Vlaams-Brabant en Henegouwen. Ook de 95 km is een pittige tocht met negen hellingen en 928 hoogtemeters. Maar je kan ook 60, 40 of 25 km afleggen. Er is ook een kids-tour van 25 km.

De mountainbikers komen in dit uitdagende landschap zo mogelijk nog meer aan hun trekken voor tochten van 80, 60, 40 en 25 km. De zone en beklimming van de Muur, de lastige Horemansberg, de spectaculaire afdaling van de Bosberg en de buurt van de Pollareberg zorgen op de 80 km voor 760 hoogtemeters.

Voor alle afstanden kan je vooraf inschrijven via cycling.vlaanderen (1 euro korting) of ter plaatse. Alle voorzieningen zijn aanwezig: ruime parking en bewaakte fietsenstalling, gescheiden kleedkamers, douches en sanitair, uitgebreide bevoorrading, seingevers op gevaarlijke oversteekplaatsen, pech/ophaaldienst, enz. Na de rit krijgt elke deelnemer een gratis abdijbiertje of andere consumptie en is er muzikale animatie met een covergroep en DJ.

Uiteraard is het ook nog het goede moment om te sparen voor het nieuwe LM-wielertenue (5 deelnames op stempelkaart) en daardoor kans te maken op de extra-prijzen. 

2 thoughts

  1. Beste
    Wij (mijn vrouw en ik)willen ons voorinschrijven voor de rit van zaterdag doch dit lukt niet.
    Wij zijn beiden lid van de VWB en krijgen bij iedere rit ook het leden tarief.
    Kunt u ons hiervoor helpen Beste dank.
    Sportieve groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s