Dit jaar staan er opnieuw 10 prachtige LM-Classics op het programma, verspreid over het hele land. Daarbij twee compleet nieuwe én een oude bekende die terugkeert. Ook in 2023 kan je sparen voor het LM-wielertenue en maak je kans op een Ridley koersfiets, een fietsvakantie met Kortweg of een van de vele andere prijzen.

Mannen in LM-wielertenue aan de start

De LM-Classics 2023 wordt afgetrapt op zaterdag 6 mei in Tubeke, aan het gebouw van Belgian Cycling en naast het oefencomplex van de Rode Duivels. De Belgian Cycling Ride brengt ons opnieuw langs onwaarschijnlijk rustige maar uitdagende wegen in Waals-Brabant en Henegouwen.

Twee weken later, op zaterdag 20 mei, staat een klassieker op het programma: de Altebra Muur Classic in Ophasselt. De Pro Cyclo Classic in Vossem keert terug op zaterdag 3 juni en heeft de primeur voor de allereerste echte gravelbike-tochten. Zaterdag 17 juni start je in Zomergem voor Les Collines. Ook de Ledegancktochten in Eeklo zijn er weer bij, dit keer zowel op zaterdag als zondag 15 en 16 juli.

Een complete nieuwkomer is de Rochus Classic in het laatste weekend van juli. Op zaterdag 29 en zondag 30 juli zijn we voor het eerst te gast bij WTC De Zwervers in Oosterzele. Het weekend daarop is iedereen uitgerust voor de Jurgen Vandewalle Bioracer Classic, op zaterdag 5 en zondag 6 augustus in Ichtegem.

Zondag 13 augustus kan je weer fietsen in en om het Militair Domein in Grobbendonk bij WTC Nete en Aa. De Allgro-Livinusbike in Sint-Lievens-Houtem ontvangt de cyclo’s en vtt’ers dit jaar op zaterdag 9 en zondag 10 september. We sluiten de LM-Classics 2023 af met een gloednieuwe tocht in het Limburgse Maaseik, Toer Ter Engelen op zondag 17 september.

Papa met kinderen op de fiets

Ook in 2023 kan je verder sparen voor het nieuwste LM-wielertenue in de onvolprezen Bioracerkwaliteit. Deze Limburgse fietskledingfabrikant kleedt ook de Belgische nationale ploegen en het Ineos World Tourteam. Wie vijf keer deelneemt aan een LM-Classic en de bijhorende stempels verzamelt ontvangt gratis een LM-wielertrui, wielerbroek, windbody of de combinatie sokken/handschoenen.

Alle laureaten die hun stempelformulier tijdig insturen, komen ook in aanmerking voor extra-prijzen zoals een Ridley koersfiets, een fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel, enz.

Mannen in wielertenue

Na twee coronajaren en het overgangsjaar 2022 zijn we overtuigd dat de wielertoeristen opnieuw massaal de weg gaan vinden naar de LM-Classics. “De LM-Classics bieden cyclotoeristen, mountainbikers en nu ook gravelbakers prachtige tochten verspreid over het hele land met verzorgde omkadering en faciliteiten tegen een onklopbare en democratische deelnemingsprijs van minder dan 10 euro”, zegt Luc Soens van LM-Classics. “We zien deze 13de editie van de LM-Classics dan ook met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet. Met dank aan onze partners: Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen, Ridley, Kortweg, Lazer, Crelan, Modemakers, Grinta!, Naqi en Bioracer”.

2 thoughts

 1. Chris,

  Die e-mail heb ik niet ontvangen. Wel een grote fout betreft Sint-Lievens-Houtem natuurlijk.

  Gr. Johan

 2. Beste

  Van harte dank voor deze kalender LM-Classics.

  Indien wij gezond blijven zullen mijn vrouw en ik, zoals reeds jaren het geval is, ook nu deelnemen

  Kan U ons de vertrekuren van deze LM –classics laten weten?

  Alvast beste dank

  Sportieve groeten

  Godelieve en jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s