Zaterdag 6 mei begint Remco Evenepoel aan de Giro en wordt Charles gekroond tot koning. Maar er is ook de start van de LM-Classics 2023 met de Belgian Cyclng Ride met start en aankomst aan het gebouw van de Belgische wielerbond in Tubeke.

Belgian Cycling Ride 2022

De Belgian Cycling Ride is de eerste van 10 LM-Classics die ons opnieuw door het hele land brengen. Zaterdag 6 mei kies je voor 50, 80 of 120 km door het ongekende, rustige en glooiende landschap van Waals-Brabant.

De 50 km telt zo’n 400 hoogtemeters en telt een lange klim na de verkwikkende bevoorrading halfweg met onder meer fruit van Cibel en Cebon en noten van Allnuts. Via de Rue du Pire kom je boven in het prachtige bos Bois de la Houssière.

Ook de tocht van 80 km gaat constant op en af en eindigt op zo’n 700 hoogtemeters. Via ’s Gravenbrakel en Ecaussines breng je een bezoekje aan het hellend vlak van Ronquières.

De langste afstand van 120 km trekt na de bevoorrading in Steenkerke nog wat dieper Henegouwen binnen. De klimmen worden iets langer en steiler zodat je op het einde uitkomt op 1.140 hoogtemeters. En goede training voor de volgende LM-Classics die er later aankomen.

Voor de 50 en 80 km kan je starten tot 12 uur, voor de 120 km tot 10 uur. Vergunninghouders kunnen vooraf inschrijven tot vrijdagmiddag en betalen slechts 5 euro (+ 2 euro voor niet-vergunninghouders). Ter plaatse betaal je 6 of 8 euro.

“Deze prachtige organisatie van Belgian Cycling biedt goed uitgepijlde omlopen, het label van vrouwvriendelijke organisatie (met toiletten op start/aankomst en bevoorrading, douches en kleedkamers), bewaakte fietsenstalling, een pechverhelpingsdienst en bij aankomst voor elke deelnemer een unieke herinnering“, somt organisator Kris Sommerijns op.

Bike for future

Het is een absolute must voor ons om een goed doel te koppelen aan de WK-deelname van de nationale ploeg in Rwanda.

Nathalie Clauwaert, CEO Belgian Cycling

De volledige opbrengst van alle inschrijvingsgelden wordt door Belgian Cycling geschonken aan het project Bike for Future van Plan International België. “Samen met Plan België wil Belgian Cycling een voorbeeldrol spelen in de aanloop van het WK wielrennen 2025 in Rwanda”, legt Nathalie Clauwaert, ceo van Belgian Cycling uit. “Het is een absolute must voor ons om een goed doel te koppelen aan de WK-deelname van de nationale ploeg in Rwanda. Meisjes zullen onder meer fietsen ter beschikking krijgen en de mogelijkheid om opleidingen over en met sport te volgen. In totaal wil het project 3.600 meisjes bereiken.”

Ex-wielrenner Philippe Gilbert, al meer dan 10 jaar ambassadeur van Plan International België, steunt het project eveneens. “Ik ben trots dat organisaties als Plan International sport steeds meer inzetten als bindmiddel om meisjes alle kansen te geven op een betere toekomst“, zegt Gilbert.

10 LM-Classics

In totaal staan er dit jaar 10 LM-Classics op het programma. En ook in 2023 kan je verder sparen voor het nieuwste LM-wielertenue in de onvolprezen Bioracerkwaliteit. Deze Limburgse fietskledingfabrikant kleedt ook de Belgische nationale ploegen en het Ineos World Tourteam. Wie vijf keer deelneemt aan een LM-Classic en de bijhorende stempels verzamelt ontvangt gratis een LM-wielertrui, wielerbroek, windbody of de combinatie sokken/handschoenen.

Belgian Cycling Ride 2022

Alle laureaten die hun stempelformulier tijdig insturen, komen ook in aanmerking voor extra prijzen zoals een Ridley koersfiets, een fietsvakantie met Kortweg Cycling Travel, waardebons van Modemakers, fietshelmen van Lazer, tickets voor het BK cyclocross geschonken door Crelan, abonnementen op Grinta!, enz.

Na twee coronajaren en het overgangsjaar 2022 zijn we overtuigd dat de wielertoeristen opnieuw massaal de weg gaan vinden naar de LM-Classics. “De LM-Classics bieden cyclotoeristen, mountainbikers en nu ook gravelbakers prachtige tochten verspreid over het hele land met verzorgde omkadering en faciliteiten tegen een onklopbare en democratische deelnemingsprijs van minder dan 10 euro“, zegt Luc Soens van LM-Classics. “We zien deze 13de editie van de LM-Classics dan ook met veel vertrouwen en enthousiasme tegemoet. Met dank aan onze partners: Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen, Ridley, Kortweg, Lazer, Crelan, Modemakers, Grinta!, Naqi en Bioracer”.

2 thoughts

  1. Vraagje: telt de lidkaart van vwb ook als vergunningshouder?
    Dank bij voorbaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s