Na de openingsrit in Waals-Brabant volgt een indrukwekkend drieluik (Ophasselt, Vossem, Zomergem) met de Altebra Muur LM-Classic als eerste uitdaging.

Zaterdag 20 mei verwacht fietsclub Unitas alle fietsliefhebbers voor hun prachtige cyclo- en mtbtochten door de Vlaamse Ardennen, de Denderstreek en het Pays des Collines in Henegouwen met start aan de Hasseltkouter 53 in Ophasselt en passage op de mythische Muur van Geraardsbergen.

De cyclotochten van 95 en 135 km doen ook de kasteelsite van La Berlière aan in Hautaing. Tegen dan heb je al de Koestraat, de Bergstraat, Motte, Semenil en de Haut-Breucq als hellingen achter de kiezen. Voor de Muur, de Bosberg en de Oulsberg aan te vatten staan nog enkele andere klimmetjes op het menu. De kortere afstanden snijden heel wat klimwerk af.

Ook de mountainbiketochten van 25, 40, 60 en 80 km hebben een serieuze reputatie. Hoofdschotel is de klim op de Muur die langs verschillende kanten wordt aangevallen. Maar er staan nog ontelbare andere hellingen op het menu.

Zoals alle LM-Classics kan je in Ophasselt rekenen op een kwaliteitsvolle organisatie met ruime parking, fietsenstalling, douches en toiletten, uitstekende bevoorrading en uitwijzing, enz. De deelnameprijzen zijn zeer democratisch en na de rit geniet je traditiegetrouw mee van een heuse Vlaamse kermis met DJ en het onklopbare ambianceorkest De Helaasheid der Zingen.

2 thoughts

  1. van hoe laat tot hoe laat zijn de inschrijvingen ? en hoeveel kost de inschrijving ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s