de croo tommelein lm-classicsOok in 2016 worden de LM-Classics een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers. Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met de Belgische Wielerbond, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van 8 plaatselijke organisatoren, is volgend jaar reeds aan haar zesde editie toe. Nieuwkomer in de kalender is Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem.

De start van de LM-Classics 2016 wordt opnieuw gegeven in Herzele met de Willems Veranda’s Classic op zaterdag 30 april. Twee weken later, op zaterdag 14 mei, staat de Altebra/Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 11 juni doen de LM-Classics voor het eerste Zomergem aan. Voor de cyclo’s is er Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem en voor de vtt’ers de Martinusrit. Een week later, op zaterdag 18 juni,  zijn we te gast in Vossem voor de Pro Cyclo LM-Classic.

In Heusden-Zolder start het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 30 juli met de Classic Marc Wauters. Twee weken later, op zondag 14 augustus, staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus (dag van de LM-Classicrit). Daags voordien, op zaterdag 27 augustus, is er nog de Vriendschapstocht in Ertvelde.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens drie keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui, koersbroek of sokken + handschoenen naar keuze. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee wielerstages met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door LM, Grinta! en de nieuwe partner Lazer (fietshelmen en sportbrillen). Voor de gratis  drankenbevoorrading tijdens de LM-Classics is een driejarig contract afgesloten met sportvoedingspartner Biover, dat ook in 2015 al deze bevoorrading verzorgde.

IMG_3780_1600x1067 IMG_3695_1600x1067

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s