IMG_1426Het slotweekend van de LM-Classics 2016 werd alweer een topper. Op West-Vlaanderens Mooiste, met start en aankomst in Roeselare, kwamen over vier dagen meer dan 8.000 deelnemers aan de start.

Zowel recreatieve als geoefende fietsers en mountainbikers kregen er vier keer een compleet ander parcours onder de wielen geschoven, met afstanden tussen 25 en 150 km tot in de verste en mooiste hoekjes van de provincie. Het werd niet alleen onderweg een gezellige sportieve bedoening. Aan Roeselare Expo was er een heus sportdorp met allerlei infostanden en zorgden diverse artiesten voor de muzikale animatie.

Zaterdag in Ertvelde stond dan weer de traditionele Vriendschapstocht op de agenda. Meer dan 1100 deelnemers volgden een aantrekkelijk mtb-parcours of trokken vanuit het noorden van Oost-Vlaanderen met de koersfiets naar de poort van de Vlaamse Ardennen. Zelfs profrenner Edward Theuns, die in de Tour zwaar ten val kwam, had de Vriendschapstocht uitgekozen om zijn revalidatie te starten en werkte voor het eerst 60 km af op de weg, weliswaar geharnast en hooggezeten op een mountainbike. Ook bondscoach Rudy De Bie was in Ertvelde van de partij om de LM-rijders te vergezellen.

Wielerbond Vlaanderen wacht nu de afgestempelde deelnemingsformulieren in en volgens de eerste voorspellingen worden de LM-Classics opnieuw een recordeditie met weer meer laureaten dan vorig jaar. Die ontvangen niet alleen een wielertrui of broek van het gloednieuwe LM-wielertenue, maar maken bovendien kans om een Ridley koersfiets of een fietsstage met Kortweg Cycling Travel in Mojacar (Spanje) te winnen. Daarnaast zijn er helmen en fietsbrillen van Lazer, veldrittickets, hartslagmeters, Grinta-abonnementen enz te verloten. Eind november worden deze prijswinnaars bekendgemaakt. Meer foto’s van West-Vlaanderens Mooiste op www.westvlaanderensmooiste.be.

Klik op een foto om de slideshow te starten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s