Over uitgerekend één maand, op zaterdag 6 mei, starten de LM-Classics 2017. De eerste van acht ritten is de Willems Veranda’s Classic met start en aankomst in Herzele. Ook in 2017 worden de LM-Classics een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers!

Deze samenwerking van de Liberale Mutualiteit met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van acht plaatselijke organisatoren, is dit jaar al aan haar zevende editie toe. Nieuwkomer in de kalender is de Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem.

Op zaterdag 6 mei  op de Burchtweide in Herzele kan je kiezen tussen 25, 50, 75, 110 of 140 km fietsplezier in en om de Vlaamse Ardennen in aanwezigheid van de profrenners van het Willems Veranda’s-Crelan wielerteam (Wout Van Aert, Stijn Devolder, Thimothy Dupont,…). Er zijn ook mountainbikeritten van 25, 50 en 75 km en een kidstocht van 25 km. Opnieuw kan je rekenen op een perfect aangeduid parcours, ruime en verzorgde bevoorrading onderweg, een aandenken en gratis biertje, gebruik van douches, fietsenparking, een après-fietsparty, enz.

Twee weken later, op zaterdag 20 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 17 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Zomergem-Mont Saint-Aubert-Zomergem (cyclo) en de Martinusrit (vtt).

In Heusden-Zolder start het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 29 juli met de Classic Marc Wauters.  Een week later, op zaterdag 5 en zondag 6 augustus, doen de LM-Classics voor het eerst Ichtegem aan voor de Jurgen Vandewalle Classic.  Op zondag 13 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 24 tot en met zondag 27 augustus. We eindigen dit jaar opnieuw in Ertvelde voor de Vriendschapstocht op zaterdag 2 september.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens drie keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt een gratis LM-wielertrui of koersbroek of sokken + handschoenen in de befaamde Bioracer-kwaliteit. Al deze laureaten komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn opnieuw een Ridley-koersfiets en twee wielerstages met Kortweg Cycling Travel in Spanje. Andere prijzen worden geschonken door Lazer (fietshelmen en sportbrillen), de nieuwe partner Crelan (tickets en vip-tickets voor het veldrijden), Grinta! en LM.

Kijk op www.lm-classics voor de volledige kalender en alle details over starturen enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s