Bondscoach Rudy De Bie is er niet over uit te spreken. ‘’De Muur-Altebra Classic, tweede proef van de LM-Classics 2017, is waarschijnlijk de mooiste cyclotoeristenrit die ik ooit in België heb gereden’’. De Bie was niet alleen. Ondanks de hevige concurrentie van cyclo- en MTB-tochten in de wijde omgeving waren bijna duizend fietsers van hetzelfde idee als de veldritbondscoach.

Ook de regenbuien tot vlak voor de start weerhielden allicht nog enkele honderden anderen om de verplaatsing naar Ophasselt te maken. Zij hebben het zich beklaagd, want nadien viel er geen spatje regen meer en was het alleen maar genieten langs het wondermooie maar pittige parcours voor zowel wielertoeristen als mountainbikers met als hoogtepunt de jaarlijkse unieke passage aan het privékasteeldomein van Hautaing in Henegouwen.

De Muur-Altebra staat ook garant voor ambiance aan de finish, en dat was dit keer niet anders met de muziek van De Helaasheid der Zingen en de aansluitende dj. Volgende afspraak op zaterdag 17 juni in Zomergem voor opnieuw een uitzonderlijk sportief avontuur naar Mont Saint-Aubert.

Geniet ondertussen van de vele foto’s van de Muur-Altebra Classic en de onderstaande filmpjes. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s