Van donderdag 24 tot zondag 27 augustus kan je meerijden in West-Vlaanderens Mooiste met start en aankomst in Roeselare. De echte LM-Classic is op zaterdag, met prachtige tochten naar ieders keuze in de richting van het Heuvelland. Maar ook wie op een andere dag deelneemt, kan zijn stempel voor de LM-Classics verdienen. Let op: je kan op vier dagen wel maar één stempel ontvangen.

West-Vlaanderens Mooiste is zowat de grootste fietshappening van het land met 10.000 fietsers. Er zijn in en om Expo Roeselare ook infostands en animatie voor groot en klein. Maar natuurlijk komen vooral de wielertoeristen zelf aan hun trekken, telkens langs een ander parcours.

Donderdag kan je 75 of 100 km fietsen richting de IJzerbroeken. Vrijdag gaat het langs de Leie en vlakke Oost-Vlaamse landschappen. De LM-Classic op zaterdag telt tochten van 25, 50, 75, 100 en 125 km. Op de langere afstanden fiets je langs de plaatsen van WOI en naar de hellingen van het Heuvelland. Op zaterdag kan je na de aankomst bovendien genieten van een gratis massage aangeboden door Naqui. Zondag gaat het richting kust langs Middelkerke en Nieuwpoort.

Zaterdag en zondag staan ook mountainbikeritten tussen 30 en 90 km op het programma. Zaterdag richting Houthulst, Westrozebeke, Staden en Hooglede en zondag in de buurt van Ledegem, Gullegem en Moorsele. Op zaterdag is er ook een Flanders Kids Tour voor kinderen tussen 6 en 15 jaar die ook hun behendigheid kunnen testen bij de Vlaamse Wielerschool.

Alle info over afstanden, starturen, animatie en downloadbare parcours met start en aankomst aan Expo Roeselare, Diksmuidsesteenweg 400 op www.westvlaanderensmooiste.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s