Dit jaar staan er liefst negen ritten op het programma van de LM-Classics, die hiermee aan haar achtste editie toe is. Een prachtorganisatie om naar uit te kijken voor tienduizenden wielertoeristen en mountainbikers. Ook in 2018 kan LM daarvoor rekenen op de medewerking van Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen, gesteund door een groot aantal commerciële partners en met de inzet van negen plaatselijke organisatoren. Nieuw is de uniforme lage deelnemingsprijs van 5 euro op alle LM-Classics.

De start van de LM-Classics 2018 wordt opnieuw gegeven in Herzele met de Willems Veranda’s Classic op zaterdag 5 en zondag 6 mei. De organiserende Wijngaardvrienden zorgen dit jaar voor een vernieuwd parcours!

Twee weken later, op zaterdag 19 mei, staat de Altebra Muur Classic in Ophasselt op het programma. Op zaterdag 16 juni zijn de LM-Classics opnieuw te gast in Zomergem voor Les Collines.

In Heusden-Zolder start  het tweede luik van de LM-Classics op zaterdag 28 juli met de Classic Marc Wauters. Een week later, op zaterdag 4 en zondag 5 augustus is er de Jurgen Vandewalle Classic in Ichtegem. Op zondag 12 augustus staat het Militair Kamp Label in Grobbendonk op de agenda. In en om Roeselare is er West-Vlaanderens Mooiste van donderdag 23 tot en met zondag 26 augustus.

Ook september heeft nog twee ritten in petto. Zaterdag 1 september is er de Vriendschapstocht in Ertvelde. Zaterdag 22 en zondag 23 september kan iedereen die nog een spaarpunt wil verzamelen terecht op de bonusrit tijdens de Belgian Cycling Happening in Eeklo.

Ook dit jaar worden alle fietsers beloond voor hun deelname aan de LM-Classics. Wie minstens vier keer deelneemt en zijn afgestempelde controlekaart tijdig terugstuurt, krijgt gratis een onderdeel van de LM-wielertenue. Nieuw is dat je dit jaar kan sparen voor het professionele mouwloze windhesje. Maar natuurlijk kan je ook een wielertrui, wielerbroek, of sokken + handschoenen kiezen.

Alle laureaten (minstens vier deelnames ) komen bovendien in aanmerking voor een prachtige extra-prijzenpot. Hoofdprijzen zijn een prachtige Ridley Noah SL koersfiets, twee fietsvakanties met Kortweg Cycling Travel in Spanje en VIP-tickets voor het BK Veldrijden, evenals een gesigneerde wielertrui van Wout Van Aert, geschonken door Crelan.  Andere prijzen fietshelmen en sportbrillen van Lazer, nog meer veldrittickets en jaarabonnementen op Grinta!

Bekijk het volledige programma 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s