Zaterdag 18 mei staat in Ophasselt de tweede LM-Classic van het seizoen op de agenda. De Altebra Muur Classic is een topper, zowel op de fiets als tijdens de gezellige muzikale animatie achteraf.

Wie zich liet afschrikken door het ruige weer tijdens de Willems Veranda’s Classic in Herzele heeft volgende zaterdag allicht betere vooruitzichten. En wie er toch bij was kan in Ophasselt al zijn tweede stempel van het jaar verdienen voor het gratis LM-wielertenue en prijzenpakket.
Het organiserende Unitas Steenhuize staat elk jaar garant voor een prachtige fietstocht door de prachtige Denderstreek, de glooiingen van de Vlaamse Ardennen en de schilderachtige wegen in het Henegouwse Pays des Collines. De Muur van Geraardsbergen en de Bosberg staan centraal in deze LM-Classic. Maar de langste afstanden (90 en 125 km) passeren eerst langs het exclusieve kasteel van La Berlière in Houtaing (Ath) dat alleen voor deze fietstochten bereikbaar is voor het grote publiek. De deelnemers aan de 125 km krijgen ook nog de Congoberg voorgeschoteld en komen zo aan 1.400 hoogtemeters.

Mountainbikers komen eveneens aan hun trekken met tochten tussen 25 en 80 km op en rond de Muur. De fanatieke mountainbiker die houdt van het betere klimwerk krijgt 930 hoogtemeters onder de wielen. Er is ook een kids-tour van 25 km. Op alle afstanden zijn elektrische fietsen en elektrische mountainbikes welkom.

Natuurlijk staat de Altebra Muur Classic garant voor de LM-Classics-kwaliteit: ruime parking en bewaakte fietsenstalling, warme douches, gratis abdijbiertje bij aankomst, muzikale animatie, speciale aandacht voor vrouwelijke deelnemers, mobiele depannagedienst, seingevers op gevaarlijke oversteekplaatsen, uitgebreide bevoorradingen, enz. Start en aankomst bij Altebra, Hasseltkouter 53 in Ophasselt (Geraardsbergen). Er is een LM-start met groepsfoto om 9.30 u.

One thought

  1. Evenals in Herzele zullen wij voor WTC AALTER SPORTIEF ook nu de 95 km komen rijden in Ophasselt! Een ware uitdaging langs een prachtig parcour!! Bedankt!

    Hendrik Vermeire
    Sam Smessaert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s