Zaterdag 15 juni staat de derde LM-Classic van het seizoen op het programma, Les Collines in Zomergem. Zoals de naam het zegt trekt deze toertocht naar het rustige Pays des Collines in Henegouwen. De mountainbikers komen aan hun trekken tijdens de Martinus Zomerveldtoertochten.

De langste tocht naar Les Collines is 150 km en doet pittige klimmetjes aan, zodat een totaal van 1.100 hoogtemeters wordt bereikt. De stopplaatsen zijn in Tiegem, Nukerke en Lozer. De 105 km kent na de Tiegemberg ook enkele venijnige hellingen via Waarmaarde, Kerkhove, Gijzelbrechtegem, Petegem, Moregem en Ooike. De 65 km draait af in Kruishoutem. De familietocht van 35 km gaat naar Maldegem-Kleit.

 

VTT-ers halen hun hart op over 25, 45 of 65 km en gaan richting Drongengoed. Daarnaast is er nog een Kids-tocht van 17 km.
Zoals op alle LM-Classics wordt voor 5 euro (7 euro voor vergunninghouders) heel wat kwaliteit geleverd: een bewaakte fietsenparking, uitstekende bevoorradingen, perfect uitgepijlde omlopen, afspuitinstallatie, douches, gratis Ename of alternatief na de tocht, geschenkje voor de Kids, speciale attentie voor de dames, enz.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s