De laatste LM-Classic van het jaar is een vierling! Naar analogie met West-Vlaanderens Mooiste kan je in Lanaken tijdens de Limburg Fietsvierdaagse van donderdag tot zondag deelnemen deelnemen.

DSC_3115.JPGOp donderdag 5 september ontdekken we het enige Nationale Park in België: Nationaal Park Hoge Kempen. Bossen, heide en eindeloze stukken groen over 25, 50 of 75 km zorgen voor een frisse start van de vierdaagse.

Vrijdag 6 september komt RivierPark Maasvallei aan bod. Het veerpont in Dilsem-Stokkem brengt je naar Nederlands Limburg, kleine idyllische dorpjes, mooie vergezichten aan de Maas, wilde dieren spotten, enz. Variatie troef over 25, 50 of 75 km.

Zaterdag 7 september is het de beurt aan de klimmers. Via Maastricht fietsen we naar Hermalle. Na de bevoorrading start er een pittig maar prachtig parcours langs kleine dorpjes en de ene na de andere helling op en af. Goed voor 25, 50, 75 of 100 km.

Zondag 8 september staat in het teken van Open Monumentendag met een focus op de prachtige bezienswaardigheden die de streek rond Lanaken rijk is over 25, 50 of 75 km. Ook op zondag komen de mountainbikers aan hun trekken over 35 of 55 km. De route brengt je de eerste kilometers door Domein Pietersheim, ooit eigendom van Prins de Merode. Je trekt verder door het Nationaal Park Hoge Kempen waar je geniet van de natuur en je kan uitleven op enkele pittige hellingen. 90 procent van het parcours is off road en de langste afstand telt 360 hoogtemeters.

Ook op deze 10de LM-Classic van het jaar de gekende troeven: uniforme deelnemingsprijs van 5 euro (plus 2 euro voor niet-vergunninghouders), ruime parking en fietsenparking, gratis drankje bij aankomst, douches en sanitair, ruime bevoorrading onderweg, mooie en rustige, goed uitgepijlde parcours, enz. Geniet ervan!

DSC_2544

3 thoughts

  1. Beste,
    Ik heb mij verleden weekend bij de LM-tocht in Ertvelde laten vertellen dat je zowel op zaterdag en zondag een stempel kan bekomen op onze stempelkaarten. Klopt deze informatie ?
    Mvg
    Karel

  2. Wij zijn vrijdag komen fietsen het was een prachtige rit een aanrader voor volgend jaar !!! .
    Onderweg werden er foto’s genomen ,waar kunnen we die terug vinden ? Groeten Roger en Paula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s