Door het coronavirus werd de eerste LM-Classic van 2021 gereden in Grobbendonk. Met meer dan 800 deelnemers was het gezellig druk in en rond het militair domein ‘kamp Label’ in de Antwerpse Kempen. Voor de wielertoeristen waren er ritten van 65 en 95 km uitgestippeld langs landelijke en rustige wegen. Ook de mountainbikers wilden deze unieke kans niet missen om door het mooie en afgelegen militair domein te fietsen. Zij konden kiezen tussen 25, 45 en 60 km.  

Roland Roes, organisator: “Het is heel leuk om weer toertochten te kunnen organiseren. Door de maatregelen brengt het natuurlijk wel heel wat extra voorbereidingen met zich mee en ook wel wat kosten, maar die nemen we er graag bij. Naar goede gewoonte mogen we hier veel VTT-enthousiastelingen verwelkomen. Dat komt door onze prachtige rit door het militair domein, dat normaal gezien het hele jaar afgesloten is voor wielertoeristen. Dat maakt de LM-Classic in Grobbendonk een unieke ervaring.” 

Victor Cornelis, senior van de wielerclub ‘Group Op De Beeck’, is blij dat er opnieuw toertochten georganiseerd worden. “Het is gemakkelijker om afspraken te maken en je bent vlugger met een grotere groep. Al vrees ik wel dat het nog een tijdje zal duren alvorens we weer volledig vertrokken zijn.” 

Victor Cornelis

Deze vader bracht zijn dochter en nichtjes mee naar hun eerste LM-Classic. “We fietsen hier dikwijls in de buurt, maar het is de eerste keer dat ik met deze drie bengels een georganiseerde rit doe.” 

Carine Muyshondt is één van de straffe dames die de VTT-toch van 40 kilometer afwerkt. “We hebben ondertussen een elektrische mountainbike gekocht, zo kunnen we niet alleen samen aanzetten met de mannen, maar ook samen aankomen.” 

Volgende afspraak op 28 augustus in Ertvelde voor de vriendschapstocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s