Voor het eerste vertrok er een LM-Classic vanuit Sint-Lievens-Houtem. De zon had even tijd nodig om erdoor te komen, maar meer dan 500 sportievelingen stonden al vroeg aan de start van de Livinusbike. De organisatoren tekenden tien prachtige en gevarieerde parcours uit. Mountainbikers konden kiezen uit 125, 100, 76, 62 en 40 km. Cyclotoeristen uit 132, 106, 86, 66 of 47 km. Uiteraard was ook een uitgebreide LM-delegatie van de partij. 

Steven Baeyens reed samen met zijn zoon de kids mountainbiketocht. “Zodra het een beetje goed weer is, nemen we onze fiets en zijn we weg. Hij fietst ondertussen ook al mee als ik ga joggen, dus dat komt goed!” 

Ook Chris Vandemaele was met zijn club Unitas van de partij. “Het is de eerste keer dat hier een LM-Classic start, dus we zijn wel benieuwd naar het parcours.” Ook tijdens corona gingen de leden vaak fietsen. “We maakten verschillende routes en gingen dan in kleine groepjes fietsen op zaterdag of zondag, zo konden we de conditie toch onderhouden. Al is er weinig leuker dan een georganiseerde tourtocht.” 

Mieke Leenaert en haar zoon Len schreven zich ook in voor de kids mountainbiketocht. “Normaal zijn we met vier, dan is de oudste zoon en de papa ook mee, maar die hadden vandaag geen zin. Ideaal voor een echt moeder-zoon moment op de fiets!” 

De volgende LM-Classic is op zaterdag 2 oktober in Ophasselt, waar Altebra de dertigste verjaardag met een jaartje vertraging extra luister zal bijzetten. Smeer alvast de kuiten in voor de beklimming van de Muur en de Bosberg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s