De Belgian Cycling Ride met start en aankomst aan het nieuwe Bondsgebouw van de Belgische Wielerbond in Tubeke stond voor het eerst geprogrammeerd in het jubileumjaar 2020 naar aanleiding van 10 jaar LM-Classics. Helaas kon deze nieuwe cyclo zowel in 2020 als in 2021 niet doorgaan wegens de gekende omstandigheden. Zaterdag 20 augustus is het dan eindelijk zover. Over 50, 75 of 115 km kan je de glooiende en onbekende Waals-Brabantse Ardennen komen ontdekken. Je waant je er op het einde van de wereld, wat garant staat voor zeer landelijke en rustige wegen en prachtige vergezichten. 

“Met deze nieuwe LM-Classic in een organisatie van de Belgische Wielerbond zelf bevestigen we nogmaals onze intense samenwerking met Belgian Cycling”, zegt Luc Soens van LM-Classics. “De LM-Classics, gestart in 2011, zijn een actief verlengstuk van de sponsoring door de Liberale Mutualiteiten aan de Belgische Wielerbond. Met dit partnership bevestigt LM zijn imago van dé fietsmutualiteit. Zowel competitief wielrennen als recreatief fietsen zijn een van de meest democratische als gezonde vormen van beweging. En deze prachtige cyclorit met start en aankomst in Waals-Brabant betekent na een onderbreking van enkele jaren ook een terugkeer van de LM-Classics naar Wallonië.”

Let op! Voor de 115 km met twee bevoorradingen kan je inschrijven tot 10 uur. Voor de 50 en 75 km kan dat tot 12 uur. Enkel inschrijven ter plaatse op de start- en aankomstplaats, Rue de Bruxelles 482 in Tubeke (Tubize). De deelnemingsprijs is slechts 5 euro voor vergunninghouders (+2 euro voor een dagverzekering voor niet-vergunninghouders). Het nieuwe bondsgebouw ligt vlak naast het trainingscentrum van de Rode Duivels. Om 9u30 is er een officiële groepsstart met voorzitter Tom Van Damme van Belgian Cycling en groepsfoto waarop iedereen welkom is.

Zoals op alle LM-Classics is er kwalitatieve omkadering met bewaakte fietsenstalling, pechdienst, toiletten, douches en kleedkamers, een unieke herinnering voor elke deelnemer en uitgebreide bevoorrading onderweg.

De gpx-files kan je hier downloaden:

BELGIAN CYCLING RIDE: 50 KM
BELGIAN CYCLING RIDE: 75 KM
BELGIAN CYCLING RIDE: 115 KM

Je vindt het Facebook-evenement hier.

One thought

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s