Normaal sluit de Vriendschapstocht in Ertvelde de LM-Classics af, maar dat is dit jaar anders. Als negende proef is de Belgian Cycling Happening (BCH)  in Eeklo op 21, 22 en 23 september aan het programma toegevoegd. Daar vormen we op zaterdag 22 september ook het Grootste LM-Peloton!

Ertvelde mocht zaterdag liefst 1.010 deelnemers verwelkomen en bevestigde hiermee zijn waarde als LM-Classic. De cyclotochten gingen over een nieuw, landelijk parcours tot Tielt en Pittem. Ook heel wat mountainbikers genoten van het prachtige fietsweer. Onder de deelnemers zagen we onder andere Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling.Ook het Wielercomité Eeklo kwam publiciteit maken voor de BCH in Eeklo. Voorzitter Filip Bruneel en ondervoorzitter Steven Lepoutre waren aandachtige fietsers en zouden tijdens hun fietsweekeinde maar wat graag nog kunnen genieten van het zomerweertje in Ertvelde.

Tijdens de BCH maken we op zaterdag 22 september om 9 uur het Grootste LM-Peloton. Alle deelnemers in LM-wielertenue (ministens trui) verzamelen apart en poseren voor de groepsfoto. Om 9u30 kunnen ze dan de start nemen voor een discipline (cyclo of mtb), afstand en tempo naar keuze. Met hun gouden extra-polsbandje krijgen ze na afloop een welgevulde LM-goodiebag met attenties van de partners van de LM-Classics, van Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen. Voor het LM-peloton kan je hier gratis registreren. De 100ste ingeschrevene voor het Grootste LM-Peloton wint een Belgische kampioenentrui, gehandtekend door de drie Belgische kampioenen tijdrijden 2018 (Victor Campenaerts, Ann-Sophie Duyck en Benjamin Verraes).

2 thoughts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s