Jong en oud aan start van eerste van vijf LM-Classics

LM-secretaris-generaal Geert Messiaen geeft het startschot in Hooglede

De LM-Classics zijn gestart! Vele honderden wielertoeristen trotseerden op zaterdag 25 juni de druilerige regen aan de start van de Belgian Championship Happening bij WTC De IJzerzonen in Hooglede, daags voor het BK van de profs.

Van heinde en verre waren ze gekomen voor deze eerste rit over 40, 80 of 120 km over een glooiend parcours. De rit is de eerste van vijf LM-Classics, een organisatie van de Liberale Mutualiteit en de Belgische Wielerbond. Jongste deelnemer Milan was nauwelijks 5 jaar, de oudste 82. Helemaal uit Aarschot kwamen Frieda Van Nuffelen (68) en Eduard Janssens (72) om hun eerste stempel voor de gratis LM-wielertrui te halen.
De Roeselaarse atletiekclub leende LM-secretaris-generaal Geert Messiaen het pistool voor het officiële startschot.

Ook Open Vld-politicus Bart Tommelein was van de partij met zijn fietsvrienden uit Oostende. “De LM-Classics liggen mij”, zei hij, “ik kom zeker nog terug. Alleen mocht het iets beter weer zijn.”

De andere LM-Classics dit jaar zijn op 23 juli in Aartselaar, op 6 augustus in Heusden-Zolder, 20 augustus in Vossem en 17 september in Ertvelde. Wie drie van de vijf ritten rijdt, ontvangt een gratis LM-wielertrui.

Herbeleef de eerste LM-Classic met een heleboel foto’s. Onze fotograaf was er steeds bij, wie weet kwam u ook voorbij zijn lens.
We verzamelden ook reacties bij de start en aankomst van deelnemers die de regen inj Hooglede trotseerden. Lees de reacties voor en na de eerste LM-Classic.

Bekijk het fotoalbum:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s